Cezayirli Nahel'in yası Paris'i yakıyor! İsyanın nedeni geçmişte gizli... İşte Fransa'nın katliamlarla dolu kanlı tarihi...
Fransa'da 17 yaşındaki Cezayirli Nahel M.'nin 27 Haziran'da polis kurşunuyla hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolar devam ederken Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Fransa'nın Afrika'da işlediği soykırım günahlarını yazdı.
Fransa'da 17 yaşındaki Nahel M.'nin 27 Haziran'da polis kurşunuyla hayatını kaybetmesiyle başlayan isyan sürüyor.
IRKÇILIK HAD SAFHADA
Polis şiddetinin arttığı ve ırkçılığın yükseldiği ülkede 17 yaşındaki Cezayir asıllı gencin 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülmesi şehirleri savaş alanına çevirdi.
PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ
Kamu binaları, dükkanlar, araçlar, ATM’ler yakıldı. Bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Binlerce kişi 2016'da polis aracında hayatını kaybeden 24 yaşındaki siyahi genç Adama Traore anısına da gösteri düzenlemek istedi.
Yetkililerin yasak kararına rağmen protestolar devam ediyor.
FRANSA'NIN KANLI TARİHİ
Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Fransa'nın Afrika'da işlediği soykırım günahlarını yazdı.
"Fransa tarihi, katliamlarla dolu, kanlı bir tarihtir." diyen Afyoncu, "Tarih boyunca farklı milletler, farklı dinler ve mezheplere karşı büyük katliamlar yapılmış, insanlar kadın, çocuk denmeden yakılarak öldürülmüştür." ifadelerini kullandı.
Afyoncu ögürlükle özdeşleştirilmiş Fransız İhtilali'nin bile yüz binlerce insanın en vahşi şekillerde öldürüldüğü kan ve gözyaşı devrimi olduğunu belirtti.
İşte Afyoncu'nun yazısının bir bölümü:
"Fransa'nın bulunduğu Galya Yarımadası, insanlık tarihinin en eski yerleşim bölgelerinden biri olmakla birlikte, azınlıkların en çok ezildiği ülkelerden biri oldu. Bu ayrımcılık politikası bazen katliamlara dönüşürken bazen de toplumsal olaylara ve iç karışıklıklara sebep oldu.
DİRİ DİRİ YAKILDILAR
Fransa, Orta Çağ'da bugünkü çekirdek topraklarına ulaştı ve 8. yüzyılda milli bir devlet olan Frank Krallığı'na dönüştü. Frank krallarından Kısa Pepin, Akitinya Krallığı'na bağlı Clermont Kalesi'ni kuşattı. Şehri ele geçiren Kısa Pepin, kalenin komutanı Kont Bladinus'u zincirlere vurdururken, şehirde bulunan halkı büyük küçük ayırt etmeksizin diri diri yaktırdı.
1022'de bu kez dini sebeplerden dolayı, Orleans'ta birçok kimse yakıldı. Kraliçe Arlesli Konstance'ye yakın bazı din adamları, çileciliğe dayalı bir mistisizmi benimsemediklerinden dolayı tahkikata alınmışlardı. Olayın dini olduğu kadar aynı zamanda siyasi yönü de vardı. Kral II. Robert, Orleans'taki din adamlarının kralın en büyük rakibi olan Blois Kontu'na yardım ettiklerini düşünüyordu. II. Robert'in emriyle, Orleans'ta tüm heretik ilan edilenler önce bir binaya kitlenmiş, sonra da hepsi yakılmıştı. Bu olay kilisenin onayıyla ilk büyük katliamdı."
ERHAN AFYONCU'NUN YAZSININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN