Charlie Hebdo bu sefer İngilizleri çok kızdıracak

Özellikle İslam'a hakaret ettiği karikatürlerle büyük tepki çeken Fransız Mizah dergisi Charlie Hebdo bu sefer de İngiliz kraliyet ailesine kapağına taşıdı. Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın verdiği röportaj sonrası çıkan sayıda Markle'ın ABD'de polis şiddetine kurban giden George Floyd'a benzetildiği görüldü.

Sık sık uluslararası kamuoyunun gündemine tartışma yaratan haberleri ve çizimleriyle gelen Fransız dergisi Charlie Hebdo, yine gündem oldu. Dergi bu sefer İngiltere ile Fransa arasında tansiyonu yükseltti.

Charlie Hebdo son sayısında ABD’li televizyonu Oprah Winfrey’nin programına çıkarak, İngiliz kraliyet ailesi içerisinde ırkçılığa maruz kaldığını söyleyen Meghan Markle ve Kraliçe Elizabeth’i kapağına taşıdı.

Charlie Hebdo’nun kapağında, Markle ve Kraliçe Elizabeth’i geçen yıl ABD’de polis memuru Derek Chauvin’in öldürdüğü George Floyd’a benzetti.

Charlie Hebdo bu sefer İngilizleri çok kızdıracak

Charlie Hebdo da kapağında Kraliçe Elizabeth’i Chauvin olarak resmederken Markle’ı da George Floyd olarak gösterdi. Derginin başlığında, “Meghan neden Buckingham’da ayrıldı” sorusu sorulurken Kraliçe’nin dizi altında nefes alamayan Markle, “Çünkü artık nefes alamıyorum” derken görülüyor.

DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN OLAY: GEORGE FLOYD CİNAYETİ

2020’nin Mayıs ayında Atlanta’da meydana gelen olayda Floyd’u hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına alan ve boğazını diziyle sıkarak nefes almasını engelleyen Chauvin ülke genelinde büyük tepki çekmiş ve halk hareketlerinin başlamasına sebep olmuştu.

Chauvin, geçen yıl Floyd’un boğazını 8 dakikadan fazla bir süre diziyle sıkarak ölmesine sebep olmuştu.

Charlie Hebdo bu sefer İngilizleri çok kızdıracak ile ilgili etiketler İngiltere charlie hebdo kraliçe elizabeth Megan Markle George Floyd
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.