CHP'li milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde ayağa kalkın talimatı

TBMM'de yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı. CHP milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ilk kez ayağa kalktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) iki aylık aranın ardından yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na hitap etmesiyle başladı. 

CHP Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalktı. CHP'li eski vekil ve gazeteci Barış Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, alınan karar SMS'le Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildi.

BİR İLK YAŞANDI

CHP’li vekiller, geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Genel Kurulu’na girdiğinde ayağa kalkmıyordu. Vekiller, Erdoğan salondan çıkarken ayağa kalkıyordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GENEL KURUL'A HİTAP ETTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yaptı. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula takdim etti ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na hitap etmeye başladı.

Bu sırada gözler CHP sıralarına çevrildi. CHP'li vekiller ayağa kalktı ama alkışlamadı. HDP'li vekiller ise oturmayı tercih etti.

Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği resepsiyon, Kurtulmuş'un ev sahipliğinde TBMM Tören Salonu'nda saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

 

CHP'li milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde ayağa kalkın talimatı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Üniversiteli Rojin için arama seferberliği: Balık adamlar Van Gölü'ne daldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş 4 gündür kayıp. Narin Güran olayından sonra gözlerin çevrildiği Van'da, üniversite 1. sınıf öğrencisi Rojin'i bulmak için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler Van Gölü’ne daldı.