Çin takvimi ile bebek cinsiyeti öğrenme! Gebeliğin ilk haftasında bebeğinizin cinsiyetini öğrenin!
Hamilelik sürecinin en heyecanlı kısımlarından biri de şüphesiz ki, anne ve baba adaylarının bebeklerinin cinsiyetini öğrenmesidir. Hamilelik haberinin ardından ilk akla gelen sorulardan biri de bebeğin cinsiyetinin ne olacağına yöneliktir. Normal bir gebelik sürecinde bebeğin cinsiyeti ilk birkaç hafta içerisinde belli oluyor. Bebeğinin cinsiyeti konusunda oldukça heyecanlı olan anne ve baba adayları ise bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için Çin takvimine başvuruyor. Detaylar haberimizde...
Çin takvimi 700 yıldan bu yana doğacak olan bebeklerin cinsiyetlerini belirlemek için kullanılmaktadır. Normal bir doktor kontrolünde bir bebeğin cinsiyetini öğrenebilmek için gebeliğin 15. haftasını beklemek gerekir. Ancak bebeğinin cinsiyetini daha erken öğrenmek isteyen aileler Çin takviminden yararlanmaktadırlar. yüzde 70 ila 90 arasında doğruluk payı olduğu iddia edilen bir takvimdir. Bu yöntemden yararlanabilmek için anne adayının yaşı ve gebeliğin başladığı ay bilgileri gereklidir. Ayrıntılar haberimizde...
Bu yöntem en erken 18, en geç 45 yaşındaki anne adaylarının bebeklerinin cinsiyetlerini hesaplayabilmektedir. Çin takvimine göre, erkek bebeklerin en fazla görüldüğü yaş 18'dir. Eğer Ocak ve Mart aylarında hamile kalındıysa bu durumda kız çocuğu olma olasılığı yüzde 10 iken, diğer aylarda erkek olma olasılığı yüzde 90'dır. Doğacak olan bebeğin kız olma olasılığının en sık görüldüğü yaş 21'dir. Eğer Ocak ayının dışındaki aylarda hamile kalınması durumunda bu ayların tamamı kız çocuğunun olacağını söylemektedir.
Çin takvimi yöntemini kullanırken bazı durumlara dikkat etmeniz gerekir. Dikkat edilecek durumları şu şekilde belirtebiliriz. Örneğin, Mart ayı ve sonrasında doğmuş olan anne adaylarının yöntemden yararlanabilmesi için mevcut yaşlarına bir yaş daha eklemeleri gerekmektedir. Ocak veya Şubat ayında doğanların ise doğmuş olduğu yıla ait olan Çin yılı başlangıç tarihini öğrenmelerini gerekir. Doğum tarihleri Çin yılının başlangıç tarihinden sonra olanlar yaşlarına bir yaş eklemeli, önce olanlar ise iki yaş eklemelidirler. Bu farklılığın çıkmasının nedeni Çin takviminin Miladi takvimi kullanmamasıdır. Arada bulunan bir aylık farklılıktan dolayı Çin takvimini kullanmak isteyen anne adaylarının öncelikle kendi doğum ay ve yıllarını Çin yılı üzerinden bulmaları gerekir. Örneğin 22 Eylül 1991'de doğmuş bir anne adayının Çin yaşı 23'tür.
Bu takvime göre; Ocak, Şubat, Mart, Mayıs, Haziran, Ekim ve Kasım aylarında doğan bebeklerin erkek; Nisan, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Aralık aylarında doğan bebeklerin ise kız olması beklenir.
ÇİN TAKVİMİ NE ZAMAN KULLANILDI?
Yaklaşık olarak 7 yüzyıl öncesinde hazırlanan Çin takvimi artık Çin’de de kullanılmıyor. 1945 yılında yapılan takvim reformu ile Çin takvimi terk edildi, güneş yılı esas alındı ve artık sadece Çin takvimi cinsiyet belirleme yönteminde bu eski takvim kullanılıyor. Bu arada Çin takvimi Çinliler tarafından sadece ayın ve güneşin hareketleri değil aynı zamanda maneviyatlar da dikkate alınarak hazırlanmıştı. Budizm inancından sonra hazırlanan bu takvim M.Ö. 2637 yılında başlıyor. Bu takvimin sadece 3 bin yıl için hazırlanmış olduğu bilgisini de aktaralım.
Kaynak: Gebe.com