Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı!

İstanbul Kartal’da 3 yıl önce öldürülen koruma Cem Özmüş cinayetinde, yeni bir gelişme yaşandı. Cinayetin bir numaralı sanıklarından Yekta Gözen’in, Beyrut’ta olduğu öğrenildi. Tutuklu olduğu İspanya’da ki cezaevinden bırakılan ve Belçika’ya geçtiği anlaşılan Gözen’in, bundan dört ay önce Lübnan’ın Başkenti Beyrut’a gittiği belirtildi. Özmüş cinayeti zanlısı Gözen’in İsrail’in saldırdığı Lübnan’dan sıkıştığı ve bir arap ülkesine gitmeye çalıştığı ifade edildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Kamuoyunda, ”50 milyon dolarlık kumpas ve dolandırıcılık iddiası“ olarak bilinen davada, yine çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

KORUMA CEM ÖZMÜŞ CEVİZLİ’DE SİLAHLI SALDIRI İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Kartal Cevizli sahilinde, 15 Temmuz 2021 tarihinde gece yarısı esrarengiz bir cinayet işlendi. Sinoplu işadamı Fehmi Öztürk’ün çok sayıda dilekçe vererek savcılıklara suç duyurusunda bulunduğu, eski ortağı Fırat Muşlu’nun koruması Cem Özmüş silahlı saldırıya uğradı. Koruma Özmüş, yanında arkadaşı Deniz Aslanhan ile beraber otururken, motosikletli bir kişi tarafından vurularak öldürüldü. Savcılık ve polisin yaptığı soruşturmada, Cem Özmüş’ün öldürülmesi saldırısına, şüphelilerden Yekta Gözen ile akrabası Deniz Morsümbül’ün karıştıkları belirlendi. Cinayet sonrası savcılık ve polisin yaptığı araştırmada,şüphelilerden Yekta Gözen ve Deniz Morsümbül’ün, cinayeti azmettiren kişiler tarafından Arnavutluk’a kaçırıldığı ortaya çıktı. Cinayetten yaklaşık iki yıl sonra, koruma Özmüş cinayeti firari sanıklarından Deniz Morsümbül, Almanya’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildi. Şüphelilerden Deniz Morsümbül verdiği ifadesinde, cinayeti yurt dışında firari şüpheli Yekta Gözen’in işlediğini öne sürerek, Özmüş cinayetinin tüm detaylarını anlattığı anlaşıldı.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı!

CEM ÖZMÜŞ CİNAYETİ ŞÜPHELİSİ İHSAN BOYABAT’I İFADE VEREMEDİ

Savcılık araştırması ile beraber, şüpheli Deniz Morsümbül’ün ifadesi sonrası, Anadolu Adliyesi 15. Ağır Ceza Mahkemesi,Kartalda öldürülen koruma Cem Özmüş’ün eşi Pınar Özmüş ile beraber, oğlu Onurcan Özmüş ve kızı Gizem Özmüş’ün şikayetçi olduğu İddianamede, yine ilk duruşma sonrası öldürülen İhsan Boyabat ile beraber, cinayeti davası için 2 kişi hakkında iddianame düzenledi. İddianame de sanıklar, Fırat Muşlu, İhsan Boyabat ve Süleyman Sulu hakkında, ”Tasarlayarak Öldürme, Kasten Öldürme, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma” suçlamaları bulunuyordu.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı! - Resim : 2

BOYABAT’IN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TAM OLARAK ORTAYA ÇIKARILAMADI

Ancak davanın ilk duruşmasından sonra tutuksuz yargılanan sanık İhsan Boyabat, evinin önünde, 30 Eylül 2023 günü silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Şüpheli olduğu mahkemeye gitmeyen ve sonrası ifade veremeden öldürülen İhsan Boyabat cinayeti, iddialara göre mahkemede tam bir şok etkisi yarattı. Elde edilen bilgilere göre, cinayetin görüldüğü mahkeme, Cem Özmüş cinayeti ile ilgili hakkında iddianame düzenlenen ve duruşması olduğu gün evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden İhsan Boyabat’ın ifade vermesini bekliyordu. Ancak İhsan Boyabat,ilk duruşmaya gitmeyen şüphelilerden Boyabat, Kürşat Batuhan E. ve Emre Z.’yi adlı iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.Polisin yakaladığı şüpheli Kürşat Batuhan E.’bin ilk ifadesinde; “3 yıl önce bana toplum içinde küfür edip rencide etti. Olay bu sebepten yaşandı” dediği öğrenilmişti.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı! - Resim : 3

BOYABAT CİNAYETİNİN NEDENİ ETKİN PİŞMANLIK İSTEĞİ Mİ?

Polis ve savcılık, koruma Cem Özmüş cinayeti azmettirici şüphelisi İhsan Boyabat’ın öldürülme nedenini detaylı olarak araştırdı. Bu araştırmalarda Boyabat’ın yakın çevresine, ”etkin pişmanlıktan faydalanmak” ve Cem Özmüş cinayetini tüm detayları ile mahkemede anlatmak istediğini söylediği ifade edildi. Yine Özmüş cinayeti duruşmasında, sanıklardan Deniz Morsümbül mahkemeye verdiği ifadesinde, ”İhsan Boyabat bu cinayetin en kilit ismiydi. Fırat Muşlu ile olayı organize eden ve Fırat Muşlu hakkında geniş bilgiye sahip olan isimdi. Ancak diyorum ki 2. celse mahkemeye katılması beklenen ve Fırat Muşlu hakkında ciddi beyanlarda bulunacağı ön görünen İhsan Boyabat mahkeme günü öldürülüyor. Cem Özmüş mahkemede konuşacağı için öldürüldü. Ne tesadüftür ki İhsan Boyabat isimli şahıs da mahkemede Fırat Muşlu aleyhine ifade verebileceği esnada ve de tam mahkeme Günü öldürülmüştür. Fırat Muşlu'nun mahkeme huzurunda aleyhine ifade verecek kişileri öldürerek susturduğu kanaatindeyim. Her ne kadar karartılmaya çalışılsa da ben olayın aydınlanması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Masumiyetim ortaya çıkıncaya kadar mücadele edeceğim. Kaldı ki benim zaten hiçbir şekilde kaçma girişimim söz konusu olmamıştır. Havaalanından kendi kimliğim ile çıkış yaptım.” şeklinde ifade verdi. Bu gelişmelerinin ardından, Boyabat soruşturması savcılığının, öldürülen İhsan Boyabat’ın etkin pişmanlık nedeniyle, Cem Özmüş’ü öldürten ve öldüren kişiler tarafından öldürülmüş olma ihtimalinin de araştırıldığı bilgisine ulaştı.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı! - Resim : 4

KARTAL SOĞANLIK’TA FERHAT ÖNEN NEDEN ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİ?

Cem Özmüş’ün öldürülmesi ile başlayan olaylar zincirinde, bu kez tarihler 6 Ekim 2022’yi gösterdiğinde, yine Kartal Soğanlıkta bu kez Ferhan Önen adlı bir kişi, evinin önünde bulunan arabasının içinde, 14 kurşunla öldürülmek istendi.Maskeli kişilerin saldırısında ağır yaralanan Önen, önce yoğun bakımda, daha sonra hastanede aylar süren tedavileri sonucu iyileşti. Önen polise ve savcılığa verdiği ifadesinde, kendisini vuranların Sinan Ateş cinayeti sanıkları olan tetikçi Eray Özyağcı Doğukan Çep olduğunu söylediği belirtildi. Önen daha sonra SuperHaber’e yaptığı açıklamada, kendisini vuranların Özyağcı ve Çep olduğunu, saldırıya uğramasından bir ay sonra öğrenerek söylediğini, ancak polis ile savcılığın kendisini dikkate almayarak ifadesini almadıklarını söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Halk TV’de gazeteci İsmail Saymaz, sanıklar Eray Özyağcı ve Doğukan Çep’in, Sinan Ateş’ten önce Ferhat Önen adlı bir kişiyi yaraladıklarını, yine aynı kişilerin bir başka kişiyi de öldürdüklerini açıkladı.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı! - Resim : 5

FİRARİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ YEKTA GÖZEN İSPANYA’DA YAKALANDI!

Tüm bu ilginç gelişmeler sürerken, SuperHaber’in ortaya çıkardığı 50 milyon dolarlık dolandırıcılık ve kumpas davasında, yeni bir gelişme daha meydana geldi. Cem Özmüş cinayeti firari zanlısı Yekta Gözen, 4 Ocak 2024 tarihinde, Hollanda’dan İspanya’ya geçtiğinde yakalanmıştı. SuperHaber’in o tarihte elde ettiği bilgilere göre, üzerinde bir tabanca ile yakalanan Yekta Gözen’in cezaevinden yakınlarına haber göndermişti. İspanya’da cezaevinde yakınları ile görüştüğü belirtilen Gözen’in yakınlarına cezasını Türkiye’de çekmek istediğini söyleyerek, başta Özmüş cinayeti ve diğer suçlamalarla ilgili tüm gerçekleri açıklayacağını ilettiği ifade edilmişti.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı! - Resim : 6

KATİL ZANLISI GÖZEN’İN İSPANYA’DA CEZAEVİNDEN ÇIKTI LÜBNAN’A GİTTİ

Bu arada, İspanya’da cezaevinde bulunan koruma Özmüş cinayeti firari sanığı Yekta Gözen’in Türkiye’ ye iade edilmesi beklenirken serbest kalmıştı.Yine SuperHaber’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, şüpheli Gözen,esrarengiz bir şekilde İspanya’da ki cezaevinden serbest bırakıldı. Serbest kalan Gözen,buradan Belçika’ya geçti. Ancak Belçika’da arandığı için fazla duramayacağını anladığı vurgulanan Gözen, bundan 4 ay önce Lübnan’ın başkenti Beyrut’a geçtiği kaydedildi.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı! - Resim : 7

KATİL ZANLISI YEKTA GÖZEN BEYRUT’TAN ÇIKAMIYOR

Öte yandan, Kartal’da 3 yıl önce öldürülen koruma Cem Özmüş cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Cinayetin bir numaralı sanıklarından Yekta Gözen’in, Beyrut’ta olduğu öğrenildi. Tutuklu olduğu İspanya’da ki cezaevinden bırakılan ve Belçika’ya geçtiği anlaşılan Gözen’in, bundan dört ay önce Lübnan’ın Başkenti Beyrut’a gittiği belirtildi. Koruma Özmüş cinayet zanlısı Gözen’in, İsrail’in saldırdığı Lübnan’dan sıkıştığı ve bir arap ülkesine gitmeye çalıştığı ifade edildi.

Cinayette son gelişme: Katil zanlısı Yekta Gözen Beyrut’ta sıkıştı! ile ilgili etiketler İstanbul Kartal cinayet ölüm Lübnan Beyrut
GÜNÜN VİDEOSU

Aniden alev alınca... Hindistan'da havai fişek dükkanında saldırı gibi görüntüler!

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor. Hindistan Haydarabad'da bir havai fişek dükkanındaki patlamalar çok ilginç görüntüler oluşturdu.