Son dakika... Çin'den ABD'ye koronavirüs yanıtı: Düşman olan Çin değil, koronavirüstür

Son dakika... Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün (Kovid-19) başladığı ve ABD'nin salgından sorumlu tuttuğu Çin'den yanıt geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, salgınla ilgili Pekin yönetimini eleştiren ABD’ye mesaj göndererek "ABD, Çin’in değil koronavirüsün düşman olduğunu anlaması gerekiyor. ABD'nin suçlamalarını kabul etmiyoruz" dedi.

TRUMP'TAN ÇİN'E TEHDİT

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınında Çin'in kasıtlı olarak sorumlu olduğunun tespit edilmesi halinde bunun sonuçları olmalıdır değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Virüsün çıkış ve yayılım nedeni ile ilgili soruşturmalarını sürdürdüklerini belirten ABD Başkanı, aynı şekilde Çin'in de bir soruşturma yürüttüğünü ve bunun sonuçlarını görmeyi dilediğini belirtti. Trump yönetimi daha önce, koronavirüsün ilk görüldüğü yer olan Çin'in Vuhan kentinde, bir laboratuvarda yarasalar üzerinde yapılan araştırmalarda kaza sonucu yayıldığına ilişkin iddiaları göz ardı etmediklerini açıklamıştı.

DHA

Son dakika... Çin'den ABD'ye koronavirüs yanıtı: Düşman olan Çin değil, koronavirüstür ile ilgili etiketler Çin ABD Trump kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

İYİ Partili Turhan Çömez'in buğday mezarlığı algısı elinde patladı! TMO'dan cevap geldi!

İYİ Partili Turhan Çömez'in "TMO çiftçiden aldığı buğdayı toprağa gömüp çürüttü" algısı elinde patladı. "Kurumumuz, aldığı ürünleri farklı stoklama yöntemleriyle sağlıklı ve güvenli bir şekilde muhafaza ediyor." diyen TMO, Çömez'in yaptığı propoganda alanında açık yığınlarda ürün stoklama yöntemi uygulandığını belirtti.