Çinli şirket Deep Blue Aerospace uzay turizmini başlattı; şimdilik sadece zenginler için

Çinli şirket Deep Blue Aerospace, 2027'de uzay turistlerini fırlatmaya başlamayı planlıyor. Uçuşların yaklaşık 12 dakika süreceğini açıklayan şirket bilet fiyatlarını da belirledi. Uzay turizmi şimdilik sadece zenginler için geçerli..

Çinli Deep Blue Aerospace şirketi 2027 yılında yörünge altı uzay turizmi hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı. Şirket, yörünge altı seferi için tanesi 1,5 milyon yuandan (210 bin dolar) iki bilet sattı.

Çinli Deep Blue Aerospace, mürettebatlı uzay aracının, altı panoramik penceresi bulunduğunu, altı yolcu taşıyabileceğini ve 50 kereden fazla kullanılmak üzere tasarlandığını belirtti.

UZAY YOLCULUĞU 12 DAKİKA SÜRECEK

Yaklaşık 4 metre yüksekliğe ve 3,5 metre maksimum çapa sahip uzay aracının kalkış ağırlığının 7,9 ton olduğu kaydedildi.

Şirket, uçuşların yaklaşık 12 dakika süreceğini ve bu süre içinde uzay aracının, 100 kilometrelik bir irtifaya ulaşacağını ancak yörüngeye girmeyeceğini de bildirdi.

Deep Blue yaptığı açıklamada, bu fiyat karşılığında müşterilerin "kısa bir yer çekimsiz deneyiminden çok daha fazlasını" elde edeceklerini yazdı.

Biletlerle ilgili tanıtım metninde "Evrenin enginliğini ve gizemini deneyimleyecekler ve Dünya'nın ötesindeki muhteşem manzaraya tanıklık edecekler. Bu, ömür boyu unutulmaz olacak, çok yönlü, çok duyulu bir uzay yolculuğu olacak" dendi.

Çinli şirket Deep Blue Aerospace uzay turizmini başlattı; şimdilik sadece zenginler için

Çinli şirket Deep Blue Aerospace uzay turizmini başlattı; şimdilik sadece zenginler için - Resim : 2

Çinli şirket Deep Blue Aerospace uzay turizmini başlattı; şimdilik sadece zenginler için ile ilgili etiketler Çin uzay
GÜNÜN VİDEOSU

F-16 mı, KAAN mı? Mahmut Faruk Akşit: Radarda uçağı görmüyorsun bile! F-16 kabak gibi ortada...

Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit'in Amerika'nın ünlü savaş uçağı F-16 ile milli muharip uçak Kaan'ı karşılaştırması sosyal medyada gündem oldu. Akşit, F-16'nın radar görünürlüğünün yüksek olduğunu vurgularken "kabak gibi ortada" ifadesini kullandı. Türkiye'nin geliştirdiği KAAN savaş uçağı için ise F-22 ayarında, art yakıcı kullanmadan ses hızını aşabilecek bir motor tasarladıklarını belirtti.