Cinsel organını işaret ederek gol sevinci yaşayan Jude Bellingham'ın başı dertte! UEFA soruşturma başlattığını açıkladı

İngiltere'nin Slovakya'yı elediği EURO 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında İngiliz yıldız Jude Bellingham, attığı gol sonrası cinsel bölgesini gösterdiği hareketiyle gündeme bomba gibi düşmüştü. UEFA, Jude Bellingham hakkında soruşturma başlattı.

Dün oynanan EURO 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında İngiltere, Slovakya karşısında normal sürede 1-1 berabere kalmış ve uzatmalarda attıkları golle 2-1 galip gelip çeyrek finale kalmıştı. 90+5'inci dakikada attığı golle maçı uzatmaya götüren İngiliz yıldız Jude Bellingham, maça damga vuran hareketiyle turun önüne geçti.

BELLINGHAM'DAN ÇİRKİN HAREKET

İngiltere'nin ilk golünü kaydeden Jude Bellingham golün sevincini yaşarken Slovakya yedek kulübesine doğru cinsel organını işaret eden bir hareket yaptı.

Zorlu maçın ardından gelen tepkiler sonrasında ise Bellingham şu açıklamayı yaptı: "Kendi arkadaşlarıma yönelik bir şakaydı. Slovakya Milli Takımı'nın bu geceki oyununa saygı duymaktan başka bir şey yapmadım"

'PAHALIYA MAL OLABİLİR'

İngiliz The Athletic ise İngilizleri şoke edecek haberi verdi. Gerçek şu ki böyle bir "şaka hareketi" yıldız oyuncuya pahalıya mal olabilir.

CEZA ALMASI GÜNDEMDE

The Athletic'in haberine göre; İngiliz yıldız Slovakya karşısında İngiltere adına attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle UEFA tarafından cezalandırılma riskiyle karşı karşıya. 20 yaşındaki oyuncu daha sonra sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada işaretinin kendisini izleyen arkadaşlarına yönelik bir 'takım içi şaka' olduğunu iddia etti ancak Avrupa futbolunun yönetim organı tarafından disiplin cezasına çarptırılabilir."

UEFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

UEFA, Jude Bellingham hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı:

"Etik ve Disiplin Müfettişi, İngiliz Futbol Federasyonu oyuncusu Jude Bellingham'ın bu maç kapsamında meydana geldiği iddia edilen temel nezaket kurallarının olası ihlaline ilişkin bir disiplin soruşturması yürütecektir."

 

 

Cinsel organını işaret ederek gol sevinci yaşayan Jude Bellingham'ın başı dertte! UEFA soruşturma başlattığını açıkladı ile ilgili etiketler Jude Bellingham İngiltere Euro 2024