Çok kutuplu dünyanın ayak sesleri... 'Rusya aynı işgali Türkiye'ye yapacaktı, kıyısından döndük!'

Tarihçi Koray Şerbetçi, Rusya'nın Ukrayna geçmişten günümüze Rusya - Ukrayna krizinin tüm boyutlarını canlı yayında değerlendiriyor...

Tarihçi Koray Şerbetçi'nin Feyza Öznur ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal hamlesinin tarihsel süreci, Putin'in Çarlık Rusyası'nı yeniden canlanlandırma düşüncesi başta olmak üzere diğer planları ile Türkiye'ye yansımaları ve Antalya'daki Rusya - Ukrayna Zirvesi'nin olası sonuçları masaya yatırıldı.

"Kiev intihar etti" diyen Şerbetçi, Rusya'nın istediğini almadan vazgeçmeyeceğini söylerken, işi ileri boyutta bir savaşa çevirebileceğini vurguladı. Batı'nın Rusya ile Türkiye'yi çarpıştırmak istediğini aktarırken, "Ukrayna'nın yerinde biz olacaktık. Senaryonun kıyısından döndük" ifadelerini kullandı.

ABD ile İngiltere'nin savaşta parmağının olduğunun altını çizen Şerbetçi, "İngiltere tecrübeli baba, ABD dinamik oğludur. Parayı da Yahudi lobisi sağlar." sözleriyle yaşanan krizin perde arkasını gözler önüne serdi.

Koray Şerbetçi'nin açıklamaları şu şekilde;

"KİEV İNTİHAR ETTİ"

"Yıl 2022 savaş olmaz demeyin, 5022'de bile savaş olacak, sadece silahlar değişecek. Ortada bir 10. yüzyılda Slavlar tarafından kurulmuş Kiev prensiliği var. Çatallaşma burada başlıyor. Ukraynalılar Ruslar ile akrabadır ama biz sizden ayrıyız duruşundadır. Bu ayrı durmayı da Batı ile kültürel anlamda entegre olarak tutuyorlar. Ancak işler tehlikeli bir yere geldi. Kiev intihar etti, o kadar söyleyeyim. Tarihçi olarak bildiğim Rusya işi savaşa kadar götürür, izin vermez. Bu onun için varoluş ve yok oluş mücadelesidir. Rusya aslında jeopolitiğini koruyor.

"BATI'NIN EN İSTEDİĞİ RUSYA İLE TÜRKİYE'Yİ ÇARPIŞTIRMAK. SENARYONUN KIYISINDAN DÖNDÜK"

Rusya uçak hadisesinde aynı şeyi bize yapacaktı, şu an Ukrayna'nın yerinde biz olacaktık. Batı'nın en istediği Rusya ile Türkiye'yi çarpıştırmak. Senaryonun kıyısından döndük. Putin'in istediği bütün Ukrayna değil. Kiev, Donetsk, Luhansk bölgesi ve Odessa'ya giden alan. ABD ve İngiltere'ye bir savaş lazımdı. ABD ve İngiltere birdir. İngiltere tecrübeli baba, ABD dinamik oğludur. Parayı da Yahudi lobisi sağlar. Ulus devletlerin tek başına kendini zor koruyabileceğini gördük. Dünyaya demokratik imparatorluklar gelecek. Çin eksenli bir pasifik imparatorluğu göreceğiz. Rusya Kırım'ın batısında Odessa'ya kadar kıyıları alacak, Zelenskiy gidecek ve ABD ya da Ukrayna'da birileri söz vermeden Rusya bu işi durdurmayacak." sözlerini kullandı.

Koray Şerbetçi'nin açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Çok kutuplu dünyanın ayak sesleri... 'Rusya aynı işgali Türkiye'ye yapacaktı, kıyısından döndük!' ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna ABD İngiltere Türkiye koray şerbetçi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İsmail Saymaz kime abi çekti? Gelen telefon yayına yansıdı: Tam o konuyu konuşuyorduk abi

Halk TV'nin Rota programında dün akşam canlı yayın kazası yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz, konuklarından biri olduğu programda telefonu çalınca fısırtıyla aramaya cevap verdi. Saymaz'ın sesi yayına yansıyınca kime sürekli "abi" dediği sosyal medyada merak konusu oldu.