Çöpe atılacak aşılar için geceden sıraya giriyorlar

Salgının merkezi konumundaki ABD'de koronavirüs korkusu gençleri de sarmış durumda. Aşıda önceliğin sağlık çalışanları ile yaşlı ve kritik hastalıkları bulunanlara tanınması nedeniyle sıranın kendilerine uzun süre gelmeyeceğini düşünen ABD'li gençler atılacak aşılar için sağlık merkezleri önünde geceden kuyruk oluşturmaya başladı. Gençlerin amacı ise randevusuna gelmeyenler nedeniyle çöpe gidecek olan aşılara ulaşmak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentinde yüzlerce genç çöpe atılacak koronavirüs aşıları için sağlık merkezleri önünde saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. 

Ama onlarınki aslında sadece bir umut. 

EuroNews'in haberine göre, Kedren Toplum Sağlığı Merkezi'nde geceden sıraya giren gençlerin amacı ise randevusunu kaçıranların aşılarına ulaşmak.

Sınırlı sayıda tedarik edilen Pfizer-BioNTech ve Moderna dozları için randevu almanın oldukça zor olduğu kentte öncelikli olarak sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üstü insanlar aşılanmakta.

Çöpe atılacak aşılar için geceden sıraya giriyorlar

Los Angeles'in sağlık otoritesi, mevcut kriterleri karşılamayan kişilere artık Kovid-19 aşısı vermeyi resmi olarak onaylamıyor.

AÇILAN AŞI 6 SAAT İÇİNDE KULLANILMAK ZORUNDA

Hastalar gelmediği veya gün sona erdiği için dozların kullanılmama riskinin olduğu zamanlarda, adayları hızlı bir şekilde aramak zor olduğu için bu şekilde gayri resmi bekleme sıralarındaki kişilere aşı yapılabiliyor.

Çöpe atılacak aşılar için geceden sıraya giriyorlar - Resim : 2

Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü için Kedren merkezi aşılama programını denetleyen doktor Jerry Abraham, Kovid-19 aşısının bir kez açtıktan sonra altı saat içinde kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.

Randevusu olanların sadece yüzde üçünün gelemediğini belirten Abraham, "Umutlu gençlerin sabah 2'de gelip saatler sonra aşı olmadan ayrıldığını görmek üzücü" ifadesini kullanıyor.

 

Çöpe atılacak aşılar için geceden sıraya giriyorlar ile ilgili etiketler ABD Los Angeles aşı Pfizer-BioNTech moderna
GÜNÜN VİDEOSU

Çaykur Rizespor taraftarları, Alanyaspor maçının ardından takımlarını saha kenarında sorguya çekti!

Süper Lig'in 7. hafta maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Müsabaka sonrası Mavi-Yeşilliler'in, taraftarları takımın kötü gidişatından dolayı oyunculara tepkilerine dile getirdiler.