Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'na 14. kez hitap edecek! Uluslararası topluma İsrail çağrısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Eylül'de BM Genel Kurulu'na 14'üncü kez hitap edecek. Erdoğan'ın konuşmanın ana gündem maddesini İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları oluşturacak. Uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarına karşı durmaya çağıracak olan Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na 24 Eylül salı günü 14'üncü kez hitap edecek 22 Eylül'de "Geleceğin Zirvesi" ile açılacak olan BM 79. Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk gün, üçüncü sırada söz alması öngörülüyor.

İLK KONUŞMA 2005'TE

Başbakanlık görevinde bulunduğu 2005'te ilk kez BM 60. Genel Kurulu görüşmelerine katılarak burada konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu mesajları vermişti:

"Her şeyden önce kendini yenileyen, daha demokratik ve şeffaf, tüm üyelerin ortak iradesini temsil kabiliyetine sahip, uluslararası ihtilafların çözüm zemini olan, dünya barışının teminatı olarak görülen, saygınlığı, tüm üyeleri tarafından yüceltilen, daha aktif ve daha dirayetli bir BM teşkilatı, insanlığın ortak yararınadır."

 

SON KONUŞMADA "KKTC'NİN BAĞIMSIZLIĞINI" TANIMA ÇAĞRISI

BM'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl düzenlenen BM 78. Genel Kurulu'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle ilgili de mesajlar vererek "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." ifadeleriyle dünya devletlerine KKTC'yi tanıma çağrısı yaptı.

Açıklamalarının devamında Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan'ın, bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz.

Ermenistan'ın başta Zengezur Koridoru'nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz.

Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir.

24 EYLÜL'DEKİ KONUŞMASININ ANA GÜNDEMİ İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

24 Eylül'de BM 79. Genel Kurulu'na 14'üncü kez hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmanın ana gündem maddesini İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları oluşturuyor.

Uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarına karşı durmaya çağıracak olan Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'na 14. kez hitap edecek! Uluslararası topluma İsrail çağrısı... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan İsrail Filistin BM Birleşmiş Milletler
GÜNÜN VİDEOSU

Tasmasız kangal minik köpeği sahibinin gözü önünde parçaladı, kadın kalp krizi geçirdi

Ataşehir'de Toffy isimli köpeğini site bahçesinde gezdirmeye çıkaran kadın hayatının şokunu yaşadı. Sahipleri tarafından serbest bırakılan kocaman kangal köpeği, poddle cinsi minik köpeği parçalayarak öldürdü. Saldırıya bir türlü engel olamayan Leyla Kezer isimli hayvan sever kalp krizi geçirdi.