Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi, Türk öğrenci kurtarıldı / ÖZEL HABER

Kazakistan’ın Türkistan Şehri Hoca Ahmet Yesevi Türk - Kazak Uluslararası İlişkileri bölümünde okuyan Nebi Kutay Şen, üniversitede düzenlenen şiir yarışmasında 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir için yazılan ‘30 kuş’ şiirini okuduğu için FETÖ kumpasına uğradı.

İhbar üzerine, Kazakistan Milli Güvenlik Komitesi İstihbaratı tarafından; Kazakistan Ceza Kanunu 174’üncü maddesi sosyal, milli, nefret teşvik etmek ve 405’inci maddede yer alan "Bozkurtlar" örgütüne üye olduğu gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Olayı oğullarının arkadaşlarından öğrenen Şen ailesi, konuyu AK Parti Manisa milletvekili Selçuk Özdağ'a iletti.

Üniversitenin büyük oranda FETÖ kontrolünde olduğu ve örgütün Nebi Kutay Şen'in serbest kalmasını engellediğinin öğrenilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konu hakkında bilgi verildi.

Kazakistan'da tutuklanan genç için başından bu yana Rus Milli Guvenlık Akademisi Başkan yardımcısı, ASIAPOL kurucularından korgeneral Talat Enveroviç çaba harcadı. Orta Asya ve Rusya coğrafyasındaki FETÖ yapılanmasını çok iyi bilen Enveroviç, Nebi Kutay Şen'in başına gelenleri de ilk çözen isim oldu ve kurtarılması için yoğun çaba harcadı.

ewfjnweggg

ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ, SERBEST KALDI

2 ayı aşkın süre haksız yere cezaevinde tutulan genç öğrencinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile temasa geçen Erdoğan olayın iç yüzünü mevkidaşına anlattı. Bunun üzerine Nebi Kutay Şen bugün serbest bırakıldı.

defkjbewfgg

TEK İSTEĞİ OĞLUNU TÜRKİYE'YE GETİRMEK

Denetimli serbestlik ile yargılanacak olan Nebi Kutay Şen'in babası Nedim Şen de yaşanan üzücü olayların ardından oğlunu alarak Türkiye'ye getirmek için Kazakistan'a gitti.

Ancak Nebi Kutay Şen'in Türkiye'ye dönmesine Kazak makamları tarafından izin verilmedi.

Yaşadıklarını SuperHaber'e anlatan Nedim Şen ise, FETÖ'nün Kazakistan'da çok güçlü olduğunu vurguladı ve oğlunun başına gelenlerin sorumlusu olarak ülkedeki FETÖ üyelerini gösterdi.

FETÖ'nün daha önce Türkiye'de hayata geçirdiği yargı kumpası yöntemlerini birebir Kazakistan'da uyguladığını anlatan baba Şen, "3 aydır bariz bir oyalama taktiği var, suç olmayan şeyler bile bilinçli olarak dosyaya eklenmiş. Birilerine burada ilişkiler kullanılarak, rüşvet verilerek, yanlış ihbar yapılarak, yanlış bilgilendirmelerle oğlum ihbar edilmiş. Oğlum bir buçuk ay önce çıkabilirdi ama mesela birinde duruşmaya geç getirildi, daha sonra diğerinde dediler ki; "Mahkeme 9'unda", sonra "Hayır", dediler: On dördü..." dedi.

SUSTURULMAK İSTENİYOR!

FETÖ'nün oğlunun sesini kısmak için kumpas kurduğunu vurgulayan Nedim Şen şu ifadeleri kullandı;

"'Aşırı milliyetçilik' ve 'Bozkurtlar Terör Örgütü'ne üye olmak' suçlaması...

Ben tehdit almadım ama sürekli izlendim, şu anda bile telefonumun dinlendiğine inanıyorum...

Cumhurbaşkanımız aramış, bu sayede oğlum şu an yanımda, bir gelişme, bir iyileşme var mevcut durumda.

Ama ben istiyorum ki oğlumu Türkiye'ye getireyim ve eğitime Türkiye'de devam etsin...

O da şu anda Türkiye'ye dönmek, annesinin yanına gitmek istiyor. Cezaevinde kötü bir muamele yok, 'Orada Türk vatandaşı olduğumu hissettim' dedi."

ALLAH KAZAK KARDEŞLERİMİZİ FETÖ'DEN KURTARSIN!

Kazakistan'da FETÖ'nün çok güçlü bir konumda olduğunu yineleyen baba Şen, Kazak Türkleri için de iyi dileklerde bulundu.

Nedim Şen, "Allah onları da bu FETÖ'den kurtarsın, burada çok fazlalar! Biz sıyrılmaya uğraşıyoruz, sıyrılamıyoruz. Allah onları da kurtarsın, Kazak kardeşlerimizi de kurtarsın inşallah..." diye konuştu.

Son olarak oğlunun serbest kalmasında büyük emeği olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Şen, "Cumhurbaşkanımıza özellikle rica ediyorum, Allah razı olsun bir el attı oğlumu çıkardı cezaevinden, bir el daha atsın oğlumu Türkiye'ye getirsin... Duacısı olacağım, başka bir şey istemiyoruz.

Ayrıca olayın başından sonuna kadar bana yardımcı olan ve maddi manevi desteğini esirgemeyen; MİDDER Kurucu Genel Başkanı Serhat Çağ ve ASIAPOL kurucularından Talat Enveroviç Çetin'e teşekkürü bir borç biliyorum." ifadelerini kullandı. / SuperHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi, Türk öğrenci kurtarıldı / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler Kazakistan FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.