Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lafla çevrecilik yapmıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gölcük Devlet Hastanesi, Teleferik ve TOKİ Konutları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulundu. Muhalefete sert tepki gösteren Erdoğan, "Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye bir ay boyunca sokakları yakanların durumunu görüyorsunuz. Gözlerinin önünde İstanbul Boğazı'nda yaşanan çevre talanına gıklarını çıkarmıyorlar" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gölcük Devlet Hastanesi, Teleferik ve TOKİ Konutları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları:

"Kocaeli'ye 31 Mart seçimlerinden 2 gün önce gelmiştik. Kocaeli'den tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanmasını istemiştik. Yine bizi mahcup etmediniz. Tüm Kocaelili vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kocaeli için aşkla çalıştık. Burayı kalkındırmak için kamu ve özel sektör yatırımlarla her türlü desteği veriyoruz. Kocaeli'ne yaptığımız yardımların güncel tutarı 350 milyar lirayı buluyor. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yatırımları 78 milyar lirayı aşıyor. 24 milyar liralık projelerimiz devam ediyor. Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı Sistemi Hattı'nın birinci aşamasının ihalesini haziranda yaptık. Proje bedeli 75,5 milyar lira olan, 28,5 km uzunluğundaki bu hattın tamamlanmasıyla günlük 300 bin yolcu taşınacak. İnşallah bu önemli proje 2028 yılında hizmete girecek. Gebze-Darıca Sahil Metro Hattı'nda da çalışmalar ilerliyor. Bu hattı da 2025 sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Kocaeli'ni raylı sistemde farklı bir lige yükseltiyoruz. Kocaeli'ne ne yapsak az.

TOPLAM 149 PROJEYİ HİZMETE AÇIYORUZ

Bugün de elimiz boş gelmedik. Birçok alanda toplam 149 kalem projeyi resmen hizmete veriyoruz. 3 millet bahçemizi bugün açıyoruz. Dilovası Millet Bahçesi, Gebze Kışlası Sultan Orhan Millet Bahçesi ve Gölcük Millet Bahçesi'nin sizlere hayırlı olmasını diliyorum.

LAFLA ÇEVRECİLİK YAPMIYORUZ

Birileri çevrenin sadece lafını ederken biz gerçek çevreciliğin nasıl yapıldığını eserlerimizle gösteriyoruz. Kocaeli'ni daha yaşanabilir hale getiriyoruz. Bu amaçla İzmit Körfezi'ni temizliyor, eski güzellikleriyle buluşturuyoruz. İzmit Körfezi'nin mavi sularını tekrar eski berraklığına kavuşturuyoruz. Avrupa'nın en büyük çevre projesini burada yürütüyoruz. Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Proje tamamlandığında denizimizdeki 720 hektar alanı 33 milyon metreküp dip çamurundan kurtaracağız. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız.

MUHALEFETE SERT TEPKİ! İSTANBUL BOĞAZI'NDA YAŞANAN ÇEVRE TALANINA GIKLARI ÇIKMIYOR

Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye bir ay boyunca sokakları yakanların durumunu görüyorsunuz. Gözlerinin önünde İstanbul Boğazı'nda yaşanan çevre talanına gıklarını çıkarmıyorlar. Bırakın protesto eylemi düzenlemeyi, tek bir cümle dahi kuramıyorlar. Çevre diyerek ders vermeye kalkanların hiçbiri ortada yok. Ağaç bahanesiyle milli iradeye parmak sallayanların hiçbiri ortada yok. Taksim'e kamp kuran medya kuruluşları ortada yok. Ya kafalarını kuma gömüyorlar ya da havaya bakıp ıslık çalıyorlar. İzmir Körfezi'ndeki içler  acısı durumu söylemeye gerek dahi yok. Tam anlamıyla boş vermişlik söz konusu. Talana ve çevre felaketine yol veren yöneticiler görevlerini yapmadıkları gibi beceriksizlik, ihmalkarlık paçalarından akıyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine suni tartışmalarla skandalların üstünü örtmeye çalışıyorlar."

YATIRIMLARIN BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİĞİNİN FARKINDAYIZ

22 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanında devlet hastaneleriyle emrinizde olduk, emrinizde olmaya devam edeceğiz. Toplam 95 sağlık tesisini siz kardeşlerimizin emrine verdik. Bu yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin elbette farkındayız. Bu millete hizmetkar olmak bir nasip meselesidir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hesapçı değiliz başları gibi kafamızda 40 tilki dolaşmıyor.

KALAN SÜREYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

14-28 Mayıs seçimlerinde vatandaşlarımız bize 5 yıl daha millete hizmet görevi verdi. Yüzde 52 oy oranıyla 5 yıl boyunca Türkiye'yi yönetme sorumluğunu üstlendik. Bunun 16 ayını geride bıraktık. Kalan süremizi en güzel şekilde değerlendireceğiz. Laf üstüne laf koymak yerine biz taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lafla çevrecilik yapmıyoruz ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.