Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'a gidiyor

Azerbaycan'ın Karabağ'daki silahlı Ermeni gruplarına karşı yaptığı anti-terör operasyonunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Nahçıvan'a giderek Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne giderek Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek. Ziyaret, Aliyev'in daveti üzerine gerçekleştiriliyor.

Görüşmenin temel gündem maddesi, yapılan operasyon, Ermeni grupların silah bırakma süreci ve bundan sonraki siyasi süreç olacak.

ZENGEZUR KORİDORU DA GÜNDEMDE 

Ayrıca görüşmenin konularından biri de Nahçıvan ve Azerbaycan arasındaki kara bağlantısını sağlayan, bu şekilde Türkiye ile Azerbaycan arasında kesintisiz gidişi mümkün kılacak Zengezur Koridoru olacak.

Zengezur Koridoru'nun açılması 2020 yılındaki İkinci Karabağ Savaşı sonrası Ermenistan ile varılan anlaşmanın şartlarından biriydi fakat bu henüz gerçekleşmemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Zengezur Koridoru hakkında verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'a gidiyor ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan İlham Aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de pes dedirten magandalık! Kendisini durdurmaya çalışan polisi kaputta sürükledi...

İzmir Ödemiş'te 'dur' ihtarına uymayan bir sürücü, kendisine engel olmak isteyen polis memurunu aracının kaputunda sürükledi. Polis memurunu 300 metre sürükleyen sürücü ancak önü kesilerek durdurulabildi.