Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'le bir araya geldi! "Akkuyu'yu bir an önce devreye almak istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'ücü Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Erdoğan, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Santrali'ni bir an önce devreye almak istediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Putin'i Türkiye'ye davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Astana'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Onunla ilgili ciddi adımlar atabileceğimize inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Türkiye-Rusya ticaret hacmine ilişkin konuşan Erdoğan, “Hedefimiz, 100 milyar doları yakalamaktı, buna ulaşabileceğimize inanıyorum, böyle bir potansiyele de sahibiz” diye konuştu.

Rus turistler ile ilgili de konuşan Erdoğan, "7 milyon turistin ülkemize gelmesi bizim için çok önemliydi. Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önem arz ediyor. Yeter ki Türkiye'den memnun kalsınlar." dedi.

Türkiye ile stratejik projelerini planlı şekilde hayata geçirdiklerini belirten Putin ise “Geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti, turizmde rekor kırdık” dedi. Putin, “Dünyadaki tüm zorluluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Putin'i Türkiye'ye davet eden Erdoğan, "Sizi en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı istiyorum." dedi.

Putin de Erdoğan'ın davetine katılacağını söyleyerek, "Türkiye'ye muhakkak gelirim" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Dünyadaki tüm zorluluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor. Türkiye ile stratejik projelerimizi planlı şekilde hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti, turizmde rekor kırdık." dedi. Putin, "Turistlere sağladığınız şartlardan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'le bir araya geldi! "Akkuyu'yu bir an önce devreye almak istiyoruz" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.