Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NUN Okullarında torununun mezuniyet törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NUN Okullarında torununun mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan Türkiye için, ümmet için bir hayaliniz olsun dedi.

NUN Okullarının 4. Mezuniyet Töreni CumhurCumhurbaşkanıı Recep Tayyip Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan, Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Sadık Albayrak’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan NUN Okulları'na vurgu yaparak "Bir yandan manevi değerlerine sahip çıkan, diğer yandan sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğüne sahip nesiller yetiştiriliyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca öğrencilere de seslenerek "Türkiye için, ümmet için, insanlık için bir hayaliniz olsun" dedi. İşte detaylar.

2023-2024 eğitim öğretim dönemini başarıyla geride bırakan NUN Okullarında mezuniyet sevinci yaşandı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Kurucusunun Berat Albayrak ve Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanıının Esra Albayrak olduğu NUN Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan NUN Okulları, kuruluşundan bu yana yurt içi ve yurt dışında birçok prestijli üniversiteden kabul alan mezunları arasına bu yıl 69 öğrencisini daha uğurladı. Aralarında CumhurCumhurbaşkanıı Erdoğan'ın torunu, Ahmet Akif'in de bulunduğu öğrencilerin mezuniyet coşkusuna duygulu anlar da eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖĞRENCİLER HAYATA ÇİFT KANATLI HAZIRLANIYOR

Mezuniyet törenine katılan CumhurCumhurbaşkanıı Erdoğan konuşmasında, "Bundan 10 sene önce, milli manevi değerlerine bağlı "iyi insan yetiştirmek" gayesiyle kurulan NUN Okullarının da tıpkı yavrularımız gibi, günbegün büyümesine olgunlaşmasına yakından şahitlik ettik. Fıtratı koruyan bir terbiye anlayışıyla eğitime yaklaşan bu güzide kurumda görüyorum ki, öğrenciler hayata çift kanatlı hazırlanıyor. Bir yandan manevi değerlerine sahip çıkan, diğer yandan sorgulayan, bilgi, irade, duygu ve eylem bütünlüğüne sahip nesiller yetiştiriliyor." ifadelerine yer verdi.

"HEP SÖYLEDİĞİM GİBİ; 'AŞKINAN KOŞAN YORULMAZ'"

Yaptığı konuşmada: "'Bir duruşu olmalı insanın, bir bakışı, bir anlayışı, bir davası olmalı.' Çünkü insana yaşadığını hissettiren aldığı nefes ve atan kalbi değildir. İnsana yaşadığını asıl hissettiren, kendisini aşkın bir davaya adaması ve o dava uğruna mücadele vermesidir. Kendiniz için, Türkiye için, ümmet için, insanlık için kurduğunuz hayalleriniz olsun. Hep söylediğim gibi; 'aşkınan koşan yorulmaz.' Yorgunluğu hissettirmeyecek, sizi geceleri dahi ayakta tutacak, koştukça daha da ileriye gitme isteği uyandıracak idealleriniz olsun." diyerek öğrencilere nasihatte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, mezuniyet törenine onur konuğu olarak katılan hocası, Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ı gençlere seslenmek üzere takdim etti. 2022 senesi CumhurCumhurbaşkanılığı Kültür Sanat Ödülü sahibi de olan Karaman gibi nice ismin, geçmişte olduğu gibi bugün de duruşuyla bizlere örnek olmaya; fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ettiğini vurgulayarak hitabını sonlandıran Erdoğan, torununa diplomasını verdi.

Mezun öğrencilerin alana girişine, Necip Fazıl'ın şiirlerinden bestelediği "Surda Bir Gedik Açtık" ve "Sakarya Türküsü" adlı eserlerini seslendiren Yücel Arzen eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NUN Okullarında torununun mezuniyet törenine katıldı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsa yatırımcılarına şiddet!

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsadaki yatırımcılarına şiddet yoluyla baskı uygulandı. Çıkan arbadede katılımcılardan yaralananlar oldu, yayıncı kuruluşun kamerası kırıldı.