Cüneyt Arkın neden öldü? İşte Cüneyt Arkın'ın yaşamı ve filmleri...

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti. Yapılan haberlerin ardından Arkın'ın yaşamı ve ölüm sebebi büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Cüneyt Arkın neden öldü? Cüneyt Arkın kimdir? Oynadığı oynadığı filmler...

Türk sinemasının usta isimlerinden Cüneyt Arkın'ın ölüm haberi türm Türkiye'yi yasa boğdu... Arkın'ın ölüm haberinin ardından usta sanatçının yaşamı ve ölüm sebebi büyük bir üzüntüyle araştırılmaya başlandı. Cüneyt Arkın kimdir, neden öldü? İşte Cüneyt Arkın dizi ve filmleri

Cüneyt Arkın neden öldü? İşte Cüneyt Arkın'ın yaşamı ve filmleri...

Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus’ta bulunan özel bir hastaneye geldi. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınlarının yanında bulunduğu 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti.

CÜNEYT ARKIN NEDEN ÖLDÜ? İŞTE CÜNEYT ARKIN YAŞAMI VE FİLMLERİ

 Arkın'ın vefat ettiği hastaneden yapılan açıklamada ölüm sebebiyle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği Liv Hospital'da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın'ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." 

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

Cüneyt Arkın gerçek 8 Eylül 1937 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır’dır. Babası Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur'dur.

Memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi.

1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi.

Bugüne kadar yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın, Yeşilçam'ın en önemli isimlerindendir. Malkoçoğlu, Battal Gazi gibi filmlerle zorlu sahnelere imza atan Cüneyt Arkın kariyeri boyuncu dublör kullanmayı hep reddetti. Bu da bazen ölümlerden dönmesine neden oldu. 

Cüneyt Arkın sinemasına ayrı bir renk getiren, yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 tarihli Dünyayı Kurtaran Adam zamanla bir kült film haline geldi. 1980'li yıllarda Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990'lı yıllarda da polisiye dizilere yöneldi.

İşte 300'den fazla filmde rol alan Cüneyt Arkın'ın rol aldığı bazı filmler:

Aşk ve Kin

Gözleri Ömre Bedel

Hepimiz Kardeşiz

Sokakların Kanunu

Ayşecik Çıtı Pıtı Kız

İstanbul Sokaklarında

Günah Kızları

Sıkı Dur Geliyorum

Yalnız Değiliz

İstanbul

Çöpçatanlar Kampı

Cehennem Arkadaşları

Yankesici Kız

Şoför Nebahat Ve Kızı

Gurbet Kuşları

Kırık Hayatlar

Sürtük

Dudaktan Kalbe

Serseri Aşık

Sevgim Ve Gururum

Haremde Dört Kadın

İnatçı Gelin

Ah Bu Dünya

Devlerin Kavgası

Horasan'dan Gelen Bahadır

Ölüme Kadar

Sevişmek Yasak

Silahların Sesi

Canım Sana Feda

Aşk ve İntikam

Horasan'ın Üç Atlısı

Fakir Gencin Romanı

Satılık Kalp

Dişi Düşman

Fakir Bir Kız Sevdim

İntikam Uğruna

Kıskanç Kadın

Malkoçoğlu

Acı Tesadüf

Karanlıklar Meleği

Şafakta Üç Kurşun

Ayrılık Şarkısı

İki Yabancı

Kolsuz Kahraman

İntikam Ateşi

Yakut Gözlü Kedi

Damgalı Adam

Göklerdeki Sevgili

Cibali Karakolu

Affedilmeyen

Suçsuz Firari

 

GÜNÜN VİDEOSU

Zalim ordusu saldırıyor! İsrail Gazze'de “Güvenli Bölge” ilan edilen çadırları vurdu

Gazze’nin Han Yunus şehrinde, İsrail işgal güçleri sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı. Bombardımanda çok sayıda masum sivil hayatını kaybederken, yaralıların durumu kritik.