Sadece beş bin hapis cezası var! Ama... 'Ama'sını Nedim Şener anlattı

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet'te yayınlanan bugünkü yazısında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirdikleri darbe girişimi ile ilgili davalarda sona gelindiği ancak FETÖ ile mücadelenin sona ermediğini yazdı.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet'teki "289 darbe davasından 287’si bitti ama FETÖ ile hesabımız bitmedi" başlıklı bugünkü yazısında 15 Temmuz gecesi 251 şehit veren, 2.193 gazisiyle ihanete uğramış Türk milletinin FETÖ ile mücadelesi ve hesabının bitmediğini dile getirdi.

Şener "Davalar, son derece şeffaf, açık ve evrensel hukuk kurallarına uygun yürütüldü. Öyle ki, FETÖ’cü sanıklar savunmalarını istedikleri gibi yaptı, karar sonrası mahkeme heyetlerini, şehit yakınlarını ve gazileri tehdit etti. Buna karşın darbe girişiminden doğrudan mağdur olanlar ve mahkemeler hukuk kurallarından ayrılmadı." dedi.

Sadece beş bin hapis cezası var! Ama... 'Ama'sını Nedim Şener anlattı

Şener "Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele sadece 15 Temmuz darbe davaları ile sınırlı değil elbette. Özellikle, FETÖ’nün mahrem imamlarının, TSK içindeki örgüt üyeleriyle; bakkal, büfe ve bayilerdeki sabit hatlar üzerinden iletişim kurdukları ve “ankesörlü hat” adı verilen operasyonlar yoluyla da mücadele devam ediyor." ifadesini kullandı.

Sadece beş bin hapis cezası var! Ama... 'Ama'sını Nedim Şener anlattı - Resim : 2

 Şener şöyle devam etti:

"Birkaç kez yazdım ama yine hatırlatmak isterim. 15 Temmuz darbe girişimine toplam 8 bin 800 kişi katılmıştı, bunların 5 bin 600’ü FETÖ’cü subay ve astsubaylardan oluşuyordu. Darbeden bir yıl sonra FETÖ’cülerin itiraflarıyla başlayan ankesörlü hat operasyonlarıyla ise darbeye katılan 5 bin 600 kişinin tam dört katı sayıda; 22 bin 386 FETÖ mensubu ortaya çıkarıldı. Bunlardan 20 bin 520’si gözaltına alındı, yüzde 38’i yani 7 bin 743’ü FETÖ’cü olduklarını itiraf etti.

İncelemeler sonucunda bu rakamlar daha da büyüyecek gibi görünüyor. O zaman, bu milletin FETÖ ile hesabının bitmediğini herkes görecektir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sadece beş bin hapis cezası var! Ama... 'Ama'sını Nedim Şener anlattı ile ilgili etiketler Nedim Şener FETÖ dava Darbe 15 Temmuz
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.