Denizlerde av sezonu başladı, balıkçıklar "Vira Bismillah" dedi

Türkiye'de 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibariyle sona erdi, balıkçılar "Vira bismillah" diyerek denize açıldı. Türkiye'nin dört bir yanında açılış törenleri düzenlendi. Gece yarısından itibaren başlayan av sezonunun ardından balıkçıların dönüşüyle Gürpınar Balık Hali'nde hareketlilik yaşandı.

2024-2025 su ürünleri av sezonu, 1 Eylül itibarıyla başladı. 15 Nisan'da ara verilen balıkçılık faaliyetleri şık 4 buçuk aylık aranın ardından tekrar başladı. Geceden itibaren Türkiye'nin dört bir yanında denize açılan balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek motorlarını çalıştırdı ve ağlarını denize bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Balıkçı Barınağı'nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılışına katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Her sezon olduğu gibi yine 'Vira Bismillah' diyerek sezonumuzu açıyoruz. Bir kaptanın oğlu olarak, bir kardeşiniz olarak heyecanınızı gözlerinizden okuyorum. Rabbimden bereketli bir sezon niyaz ediyorum.

Bugüne kadar balıkçı kardeşlerimizin daima yanında olduk. Sektörümüzün gelişmesi için 23 milyar lira ÖTV indirimli yakıt desteği, 16 milyar lira yetiştiricilik desteği başta olmak üzere toplam 45 milyar lira doğrudan nakdi destek sağladık. Önümüzdeki 3 yıllık dönemde de balıkçılarımızın Hazine destekli tarımsal kredi limitini 15 milyon liradan 40 milyon liraya çıkardık."

Konuşmanın ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş dua okudu. Okunan duanın ardından Bakan Yumaklı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Trabzon'da yapılan bir gemi maketi takdim edildi. Program sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçılıkta kullanılan bir gemide Tarım Bakanlığı tarafından üretilen balıkları denize bıraktı.

Denizlerde av sezonu başladı, balıkçıklar "Vira Bismillah" dedi

SEZONUN İLK MEZATI

Gece yarısından itibaren başlayan av sezonunun ardından balıkçıların dönüşüyle Gürpınar Balık Hali'nde hareketlilik yaşandı. Denizden avlanarak kasalara alınan balıklar mezat usulüyle satışa çıkarıldı.

2024-2025 su ürünleri av sezonu gece yarısı itibarıyla başladı. Yaklaşık 4 buçuk aylık aranın ardından balıkçılar bugün sezonun başlaması ile birlikte "Vira Bismillah" dedi. Gece boyu süren avlanma faaliyetlerinin ardından balıkçılar, Gürpınar Balık Hali'ne gelerek yakaladıkları balıkları satmaya çalıştı. Sezonun ilk balıklarını alarak müşterilerine satmak isteyen balıkçı esnafı ise halde yoğunluk oluşturdu.

Denizlerde av sezonu başladı, balıkçıklar "Vira Bismillah" dedi - Resim : 2

SAMSUN'DA HORONLU AÇILIŞ

Samsun'da balıkçılar av yasağının sona ermesiyle birlikte 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı.

Sezonun açılışı dolayısıyla Canik’te bulunan Balıkçı Barınağı’nda tören düzenlendi. Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal ve kurum müdürleri katıldı.

Horonlar eşliğinde başlanılan törenin devamında balıkçılar dua ederek denize açıldı. Törende konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Av sezonu balıkçılarımız için, Samsun'umuz için, Karadeniz için hayırlı ve uğurlu olsun. Vira bismillah" dedi.

TEKİRDAĞ'DA HAVAİ FİŞEKLER ATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, denizlerde av yasağının bitmesi ve yeni av sezonun başlaması nedeniyle Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ Mahallesi’ndeki limanda tören düzenledi. Hafif yağmurun yağdığı törene katılanlar, plastik sandalyeler ve yağmurlukla korunmaya çalıştı. Katılanlara balık ekmek ikramı yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bandosunun gösteri yaptığı etkinlikte, Seda Çakmak ve Gökhan Satılmış Orkestrası konser verdi.

Konserin ardından yapılan dualarla, balıkçılar havai fişek gösterileri arasında avlanmak üzere Marmara Denizi’ne açıldı.

Denizlerde av sezonu başladı, balıkçıklar "Vira Bismillah" dedi - Resim : 3

RİZE'DE FOLKLOR GÖSTERİLERİ

Rizeli balıkçılar, ağlarını denizle buluşturmak için limandan ayrıldı. Balıkçılar, folklor gösterileri ve dualarla açılışı yapılan av sezonu için 'Vira bismillah' diyerek, denize açıldı.

Rize'de, 2024- 2025 balıkçılık av sezonu, Gündoğdu Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında düzenlenen törenle açıldı. Törene, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kurum müdürleri, balıkçılar ve aileleri katıldı. Folklor gösterileri ve dualarla açılışı gerçekleştirilen av sezonu için 'Vira bismillah' diyerek denize açılan balıkçılar, pasta kesimi ve havai fişek gösterisi sonrası meşaleler yakarak, ağlarını denizle buluşturmak için limandan ayrıldı.

Denizlerde av sezonu başladı, balıkçıklar "Vira Bismillah" dedi ile ilgili etiketler balıkçı balık Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Selçuk Bayraktar'a hiç beklemediği yerden soru geldi: Ceketiniz çok güzelmiş ne iş yapıyorsunuz

TEKNOFEST'i takip eden genç bir kadın, toplu fotoğraf çekimi sırasında T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yanına gelerek "Ceketiniz çok güzelmiş, ne iş yapıyorsunuz?" diye sordu.