Derbide kavga çıktı!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Beşiktaş ve Fenerbahçe karşılaşıyor. İki ekipte kupayı almak için kıyasıya rekabet ediyorlar. Siyah beyazlı ekibin evi Vodafone Park'ta maç oynanıyor. Fenerbahçe 2-1 önde iken maçın 50'li dakikalar içerisinde maçta kavga çıktı. Heyecan ile izlenen maçta neden kavga çıktı? Kimler arasında olay oldu ?Merak edilen soruların cevabı detayları ile haberimizde...

Beşiktaş ve Fenerbahçe geçen hafta oynan derbiden sonra bu akşam ise Ziraat Türkiye Kupası için karşı karşıya geliyor. Beşiktaş evi Vodafone Park'ta sarı lacivertli ekip Fenerbahçe ile karşılaşıyor. Heyecan ile devam eden maçta anşden tansiyon yükseldi ve kavga çıktı. Maçın 50'li dakikalarında olan kavga kısa süre içinde bitti. Peki Beşiktaş- Fenerbahçe maçında niye kavga çıktı? Kimler kavga etti? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde....

cats_6

Beşiktaş'ta Quaresma 52. dakikada Fırat Aydınus'tan direkt kırmızı kart gördü, Vodafone Park'ta ortalık karıştı.Pepe ile Soldado arasındaki ikili mücadeleye sinirlenen Ricardo Quaresma koşarak olay yerine geldi. Topun oyunda olmadığı sırada Fenerbahçe'den Josef de Souza'yı iten Portekizli, direkt olarak kırmızı kart gördü.

SARI KART GELDİ

Fırat Aydınus, sahada çıkan tartışma sonrası Mehmet Ekici'ye sarı kart gösterdi.

Bu arada kalesinden koşup kavgayı ayırmaya gelen Volkan Demirel'e Beşiktaşlı futbolcular büyük tepki gösterdi. Tosic ile Pepe Volkan'ın üzerine yürüdü. Siyah-beyazlı taraftarlar bu pozisyonda sarı kartı bulunan Volkan Demirel'e ikinci sarı kartın çıkmamasına tepki gösterdi.

AYKUT KOCAMAN SAHAYA GİRDİ

Yaşanan gergin anla sırasında yedek kulübelerindeki futbolcular da saha girdiler ve ortalığı sakinleştirmeye çalıştırdılar. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da sahaya girerek, sarı kartı olan Volkan Demirel'i olay yerinden uzaklaştırdı.

BJK

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu.[1]Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olanb 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

Beşiktaş, kurulduğu 1933 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi'nde toplam 2 defa şampiyon olmuştur. Bunun dışında 1'er kez 2. Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan takım, 2011-12 sezonunda EuroChallenge'ı kazanarak tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonluğu elde etmiştir. Beşiktaş (kadın basketbol takımı), Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni toplamda 3 defa müzesine götürürken, 1 kez de Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştır. 2003 yılında kurulan Beşiktaş (tekerlekli sandalye basketbol takımı) ise 2 kez Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'i kazanma başarısı gösterirken, 1 kez Andre Vergauwen Kupası ve 1 kez de Willi Brinkmann Kupası'nda şampiyonluk elde etmiştir. Faaliyetlerine 1961 yılında başlayan Beşiktaş (kadın voleybol takımı), 1'er kez Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Federasyon Kupası'nda şampiyon olmuştur. Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda ise toplam 3 kez şampiyon olmuştur. 2013-14 sezonunda CEV Challenge Kupası'nda final oynama başarısı göstermiştir. 1986 yılında kurulan Beşiktaş (erkek voleybol takımı) ise İstanbul Erkekler Voleybol Ligi ve Federasyon Kupası'nda 1'er kez şampiyon olmuştur. 1986 yılında kurulan Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, 10 kez ile Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni en çok kazanan takımdır. Bunun dışında 9 kez Türkiye Kupası ve 10 kez de Süper Kupa'da şampiyon olmuştur.

besiktas-fenerbahce-maci-hangi-kanaldaB-MJ3wMFUkWuBiDUZAw-3w

FENERBAHÇE

Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır. Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır.1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir.Takımın şu anki başkanı 1998 yılından beri görevde bulunan Aziz Yıldırım, teknik direktörü ise Aykut Kocaman'dır.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

Takma adı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlar Kıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

RENKLER VE FORMA

Fenerbahçe'nin kuruluşu bahara rastladığından kulübün renkleri Fenerbahçe'nin çayırlarında açan sarı ve beyaz papatyalardan esinlenerek sarı-beyaz olarak belirlendi.İlk yıllarda takımın giymekte olduğu forma uzun kollu ve kalın olduğundan yaz aylarında oyuncular için sıkıntı yaratıyordu. Bu nedenle kulübün başkanı Nurizade Ziya Bey 1908 yılında takıma yazlık forma siparişi vermek üzere İngiliz tüccar Baker'ın dükkanına gitti. Baker, ısmarlanacak formaların yaza yetişemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine elinin altında bulunan sarı-lacivert çizgili yazlık gömlekleri verme teklifinde bulundu. İstanbul'da başka forma satan yer olmaması ve yaz sıcakları nedeniyle teklifi kabul eden Nurizade Ziya Bey tüm formaları satın alarak, takımın renklerinin de sarı-lacivert olması yönünde karar aldı.

Fenerbahçe'nin renklerinin sarı lacivert olmasından sonra Topuz Hikmet tarafından kulübün ilk amblemi çizildi. Topuz Hikmet'in ifadesine göre, amblemde bulunan "Fenerbahçe Spor Kulübü 1907" yazılı beyaz yuvarlak çerçeve temizlik ve açık yürekliliği, kırmızı ve beyaz renk Türk bayrağını ve Fenerbahçeliler arasındaki sevgi ve bağlılığı, ortadaki sarı renk Fenerbahçe için duyulan gıpta ve kıskançlığı, kalp şeklindeki lacivert renk asaleti temsil etmekteydi.

Fenerbahçe 1977-78 sezonundan itibaren formasına sponspor almaya başladı. Sadece 1978-1980 yıllarında ve 1987-88 sezonunun bir döneminde sponspor kullanmadı. Günümüzde Fenerbahçe'nin formalarını Adidas üretmekte olup, forma sponsporluğunu ise Türk Telekom, Avea ve Ülker yapmaktadır. Formaların göğüs kısmında Türk Telekom'un, kol kısımlarında Avea'nın, sırt bölümünde ise Ülker'in reklamı bulunmaktadır. 2014-15 sezonunda Fenerbahçe Futbol Takımı göğüs ve kol reklamı almamıştır.

Derbide kavga çıktı! ile ilgili etiketler Beşiktaş Fenerbahçe maç Kavga