Despina Vandi kimdir, kaç yaşında, nereli?

Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir'in popüler tatil beldesi Çeşme'de vereceği konser öncesinde yaptığı bir talep ile gündeme oturdu. İddiaya göre, sahnede asılı bulunan Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini isteyen Vandi, büyük tepki topladı. Bu olayın aroından 'Despina Vandi kim?' sorusu merak ediliyor. Peki, Despina Vandi kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Despina Vandi hakkında merak edilenler...

Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir'in gözde tatil beldesi Çeşme'de vereceği konser öncesinde yaptığı bir talep ile gündeme geldi. İddiaya göre, sahnede asılı bulunan Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini isteyen Vandi, büyük tepki topladı. Peki, Despina Vandi kimdir? Despina Vandi'nin hayatı...

Despina Vandi kimdir, kaç yaşında, nereli?

DESPİNA VANDİ KİMDİR?

Despina Malea, sahne adıyla Despina Vandi, 22 Temmuz 1969 tarihinde Almanya'nın Tübingen kentinde dünyaya geldi. Yunan asıllı bir ailenin çocuğu olan Vandi, Kavala kökenlidir ve iki kardeşi vardır. Henüz altı yaşındayken ailesiyle birlikte Kavala'ya döndü ve burada büyüdü. Orta sınıf bir ailede büyüyen Despina, çocukluğundan beri müzikle ilgileniyordu. Ancak, hayatın zorluklarının farkında olan Vandi, önce Selanik Üniversitesi'nde felsefe okumaya karar verdi fakat müziğe olan tutkusunun ağır basması nedeniyle eğitimini yarıda bıraktı.

Şarkıcılık kariyerinin başlarında ailesinden gizlemek amacıyla "Elli Mara" takma adını kullanan Vandi, daha sonra kendi adını kullanmaya karar vererek "Vandi" soyadını ekledi. 1990'ların başında Atina'da ünlü Yunan şarkıcı Vasilis Karras'ın desteğini alan Vandi, müzik kariyerine hızlı bir giriş yaptı.

1994 yılında "Minos EMI" ile anlaşma imzalayan Despina Vandi, ilk albümü "Gela Mou"yu yayınladı. 1996 yılında ise "Esena Perimeno" albümünü piyasaya sürdü. Yunanistan'ın tanınmış müzisyeni Phoebus ile çalışarak 1997'de "Deka Entoles" ve 1999'da "multi-platinum" başarısı elde eden "Profiteies" albümlerini çıkardı.

Despina Vandi kimdir, kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.