Devlet Bahçeli'den çarpıcı Anayasa çıkışı: Devlet ve milleti ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Grup Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili olan tartışmalara tepki gösteren Bahçeli "Devlet ülkesi ve milletiyle bir bütündür. Devlet ve milleti ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir." dedi. Bahçeli konuşmasını Anayasa'nın ilk 4 maddesini okuyarak sonlandırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

İşte MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

İsrail bir terör örgütüne dönüştü. BM aciz ve korkaktır. İsrail karşısında kahredici bir sessizliğe gömüldüler. Akan kana seyirci kalınamaz, suçlular derhal cezalandırılmalı. İsrail ve sırtını dayadığı ülkeler terörizmin ana sponsorudur. İsrail'e karşı ortak direniş hattı kurulmalıdır. Uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir. İsrail Maliye Bakanı vadedilmiş topraklardan bahsederken, Suriye, Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan'ı rencide etmiştir. Bu böyle gidemez. Akan kana seyirci kalınamaz. İnsanlık vicdanının heder ve helak olmasına sessiz kalınamaz. BM derhal kuvvet kullanmalı ve suçlular cezalandırılmalıdır. Bu gidişle sınırlarımıza dayanması siyonis saldırıların asıl gayesi bellidir. Herhangi bir kayıtsızlık bunu hızlandırır.

''CHP'NİN BAKTIĞI YER TÜRK MİLLETİNİN BAKTIĞI YER DEĞİLDİR''

İsrail'in savaşı bölgeye yayma hamleleri üstüne basa basa ifade ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti adına çok ciddi bir güvenlik tehdidir. CHP yönetiminin gelişmeler karşısında ilgisizliği endişe verici boyuttadır. CHP'liler, mahalle yanarken ayıplı siyasetin ucuz adımlarını atıyorlar.  İsrail saldırıları ve Orta Doğu’da gelişmeler kapsamında Özgür Bey’in açıklamaları ucuz olmasının yanında ileri derece de sorumsuzluktur. CHP'nin durduğu yer Türk milletinin durduğu yer değildir.

''İÇ CEPHEMİZİ GÜÇLÜ TUTMALIYIZ''

İç cephemizi güçlü tutmalıyız. En temel milli meselelerde uzlaşmamak düşman emellerine çanak tutmaktır. Huylu huyundan vazgeçmez ancak biz yine de CHP’den umudu kesmeyeceğiz. Muhalefet milli gerçeklerle çatışıyor. Muhatap ülkeler gölge etmesinler. Türk mü yaman, Siyonist eşkıyalık mı tüm dünya görsün. Herkes sorumluluk duygusu ile hareket etmelidir. Bölgede artan gerilime karşı içeride herkes sorumlu davranmalı.

"DEVLET VE MİLLETİ AYIRMAK BÖLÜCÜLÜKTÜR''

Türk devlet felsefesine göre; devlet millettir, millet de devlettir. Devlet, ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. İkisini birbirinden ayırmak fahiş bir yanlış olmanın yanı sıra devlet umurunu ve onurunu hazmedemeyen nevzuhur demokrat yobazları hüsranıdır. Devleti milletten ayırmayı düşünmek, su katılmamış bölücülüktür. Coğrafyamızı tartışmaya açmak, devlet ve milleti ayırmaktır. 

''YA SİYASET, YA TERÖR, YA SİLAH ARASI YOKTUR''

Yeri gelir vatan, millet, bayrak ve ezan için başımı uzatır şehadet şerbetinden tadımlık değil, kana kana içerim. Milli birlik mesajımızın istismar edilmesine göz yummayız. Terörle siyaset arasında güvenli durak yoktur. Yeri gelir vatan, millet, bayrak ve ezan için başımı uzatır şehadet şerbetinden tadımlık değil, kana kana içerim.Hem siyaset hem terör aynı kalıba giremez, aynı bedene sığamaz, aynı ağıza sığınamaz: Ya siyaset ya terör ya siyaset ya silah arası ortası şurası burası yoktur.

''DEVLET, TERÖR ÖRGÜTÜ İLE PAZARLIĞA OTURMAZ''

Kürt kardeşlerimizin terörle hiçbir bağı ile iltisakı yoktur. Araya giren bozguncular kanser hücresidir, kahraolmaya mahkumdur. Türk-Kürt kardeştir. Hodri meydan değil, kana değil, kardeşliğe susadıklarını göstersinler. DEM Parti’nin uzattığım eli sabote etmemesi, tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durmalıdır. Devlet terör örgütü ile pazarlığa oturmaz, müzakere yapmaz. Artık saflar netleşsin, DEM Parti niyetini açıkça ortaya koysun. PKK terör örgütü silah bırakıp teslim olmalı. 

PKK ELEBAŞI ÖCALAN'A ÇAĞRI: ÖRGÜTÜ TASFİYE ETSİN

Türkiye'ye getirilirken 'Her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı; terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesini aklından dahi geçirmesinİçeride barışlsever havanın hakim olmasını gönülden istiyorum. Uzattığım elin arkasında başka yorumlar çıkarmasınlar. İç cephemizi çökertemeyecekler. Her partinin Türkiye'nin menfaatini öne alması kaçınılmazdır. Bayrağa, millete, vatana saygısı olan herkese göçnlümüzde yer var. Biz inanç ve köken ayrımı yapmayız. Biz, elimizi bir süreç için değil, kardeşlik ve kaderdaşlık için uzatırız.

''İLK 4 MADDE ANAYASA'NIN VARLIK TEMİNAATIDIR''

Anayasa'nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. İlk dört madde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve birlik simgesidir. Anayasa'da imtiyazlı bir zümre yoktur. İlk dört maddede açılacak bir gediğin duracağı yer de yoktur. Devletin milleti Türk milletidir. Buna izin veremeyiz mevki ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah edemeyiz.1982 Anayasası raf ömrünü doldurmuştur, yeni bir anayasa elzemdir. İlk 4 madde Anayasa'nın varlık teminatıdır. Devletin milleti vardır, o da Türk milletidir. MHP, toplumsal mutabakatı öngörüyor.

Devlet Bahçeli'den çarpıcı Anayasa çıkışı: Devlet ve milleti ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür! ile ilgili etiketler MHP Devlet Bahçeli
GÜNÜN VİDEOSU

Sokaktaki silahlı çatışmada sıkılan kurşunlar Anadolu Efesli Stanley Jonhson'ın evini buldu

Anadolu Efes'in yeni transferlerinden Stanley Jonhson'un oturduğu dairenin camına sokaktaki silahlı çatışmanın kurşunları isabet etti. Olayla ilgili polis ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına aldı.