Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü!

İstanbul Valiliği ile Fatih Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anmak için Saraçhane Parkı’nda bir etkinlik düzenledi. Fatih Camii’nden Mehter Takımı ve ellerinde ay yıldız bayrakla vatandaşların yürüyüşü ile başladı. Saraçhane Parkı’nda gece geç saatlere kadar süren 15 Temmuz etkinliği vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

MEVLÜT YÜKSEL

Türkiye’yi ele geçirmeye çalışan FETÖ’nün yapmak istediği 15 Temmuz kanlı darbe girişimi 8.yılına girdi.

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü!

15 TEMMUZ’DA DEVLET VE MİLLET YİNE EL ELE

15 Temmuz 2016’da yaşananlar, İstanbul Valiliği ile Fatih Belediyesi tarafından, Saraçhane Parkı’nda düzenlenen etkinlik ile bir kez daha hatırlandı.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, Fatih Camii’nden Mehter Takımı ve ellerinde ay yıldız bayrakla vatandaşların yürüyüşü ile başladı.

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 2

İSTANBUL MEHTER MARŞI İLE YÜRÜDÜ

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören 15 Temmuz etkinliğine, çok sayıda AK Parti milletvekilleri ile beraber, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan, MHP Fatih İlçe Başkanı Muharrem Caymaz, İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan, işadamı Selçuk Bayraktar ve eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Şekip Avdagiç, 15 Temmuz Gazileri’nin yanı sıra, çok sayıda sivil toplum kuruluşları katıldı. Yazılı ve görsel medyanın yoğun ilgi gösterdiği 15 Temmuz etkinliğine, kamuoyunda sokak röportajları ile tanınan ve “Süleyman Amca”olarak ünlenen Süleyman Çakır’ın da katıldığı görüldü.

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 3

ŞEHİTLER İÇİN KURAN-I KERİM OKUNDU VE VE DUALAR EDİLDİ

Çoşkulu kalabalığın “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Her şey vatan için” şeklinde sloganlarla yaptığı yürüyüş, Fatih Saraçhane Parkı’nda sona erdi. 15 Temmuz etkinliğinin devamı etkinlik, burada biten yürüyüşün ardından Mehter Takımı’nın söylediği, birbirinden çoşkulu marşlar ile devam etti. Etkinlikte, tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve hep birlikte söylenen İstiklal Marşı’ndan sonra, Kuran-ı Kerim’in ardından Fatiha’lar okundu.

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 4

ERDOĞAN’IN 15 TEMMUZ DİRENİŞ, SEFER VE ZAFER KONUŞMASI CANLI İZLENDİ

15 Temmuz’ un 8.yılında Fatih’de düzenlenen anma ve hatırlama etkinliğinde, sırasıyla İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş,Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan, İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Davut Gül konuştu. Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında görüntülerinin olduğu belgesel izlendi. Belgeselin bitmesi sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın külliyede yaptığı, ”15 Temmuz Direniş, Sefer ve Zafer” başlıklı konuşması, kurulan dev ekran ile canlı olarak izlendi. Erdoğan’ın konuşmasından sonra, Saraçhane Parkı’nda gece geç saatlere kadar süren 15 Temmuz etkinliği,sela ve dua ile sona erdi.

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 5

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 6

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 7

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 8

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 9

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 10

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 11

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 12

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 13

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 14

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 15

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! - Resim : 16

Devlet millet el ele: İstanbul Mehter Marşı ile yürüdü! ile ilgili etiketler 15 Temmuz 15 Temmuz darbe girişimi İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.