Devredilen askeri hastanelere 'komutan' geliyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, "Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa’da bulunan İstanbul’daki Abdulhamit Eğitim Araştırma Hastanelerinin içerisinde Milli Savunma Bakanlığı irtibat ofisi kurulacak. Bu birimde bir komutan görev alacak" açıklamasında bulundu.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı’na devredilen askeri hastanelerle ilgili, "Şu anda TSK’da 700’e yakın hekim kalmıştır. 1600’e yakın hekim bakanlık ve üniversite bünyesine geçti. Devir aldığımız askeri hastanelerde, sevk zinciri uygulamayacağız. Tamamen askeri personelimiz için buralar rezerv alanı olarak tutulacak. Gaziler için ayrı bir klinik oluşturuyoruz. Onların direk gelip hizmet alacağı yerleri sağlayacağız. Ne kadar sağada hekim ihtiyacı varsa iş birliği yapılarak askeri hekim yetiştirilecektir. Hakkari, Şırnak’taki askeri hastanelerde askeri güvenlik personeli güvenlik hizmetini karşılayacak" dedi.
Hastanelere 'komutan'
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı’na devredilen askeri hastaneler konusunda yaptığı basın toplantısında, "Bu hastanelerimiz, üst kimlikte birleşmiştir. Aynı fonksiyon görev tanımı içerisinde görevlerine devam edecekler. Hastanelerin kapatılması veya farklı bir fonksiyon verilmesi söz konusu değil. Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa’da bulunan İstanbul’daki Abdulhamit Eğitim Araştırma Hastanelerinin içerisinde Milli Savunma Bakanlığı irtibat ofisi kurulacak. Bu birimde bir komutan görev alacak" açıklamasında bulundu.
Güneydoğu'da güvenlik hizmetini asskeri personel verecek
Gümüş, "Hakkari, Şırnak’ta yer alan askeri hastanelerde güvenlik sorunu gündeme gelmişti. Protokol çerçevesinde, TSK tarafından askeri güvenlik personeli, güvenlik hizmetini karşılayacaktır" diye konuştu.
"TSK'da yaklaşık 700 hekim kaldı"
Gümüş, "Şu anda TSK’da 700’e yakın hekim kalmıştır. 1600’e yakın hekim bakanlık ve üniversite bünyesine geçti" dedi.
"Devir aldığımız askeri hastanelerde sevk zinciri olmayacak"
Gümüş, "Devir aldığımız askeri hastanelerde, sevk zinciri uygulamayacağız. Tamamen askeri personelimiz için buralar rezerv alanı olarak tutulacak. Gaziler için ayrı bir klinik oluşturuyoruz. Onların direk gelip hizmet alacağı yerleri sağlayacağız" dedi.
"İhtiyaca göre askeri hekim yetiştirilebilir"
Gümüş, "Askeri hekimlik bitti mi sorusuna gelince, Milli Savunma Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu kadar tıp fakültesindeki kontenjan kadar askeri hekim yetiştirilebilir. Bu konuda ayrıca görüşülüyor. Ne kadar sağada hekim ihtiyacı varsa iş birliği yapılarak askeri hekim yetiştirilecektir" dedi.