Dikkat! Kilo verirken doğru bildiğimiz yanlışlar!

Kulaktan dolma bilgilerle kilo vermenin zararlarını 10 madde ile açıklayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Tuğba Küçük'ün tavsiyeleri..

Hızlı kilo verme isteğiyle yanlış diyet yönemleri uygulandığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Tuğba Küçük "Fakat bunlar zayıflamayı zorlaştırabilir. Sağlıklı beslenmeye ya da ne sıklıkla egzersiz yapıldığına bakılmaksızın birçok insan diyet konusunda ne yazık ki aynı hataları yapar. Bu hatalar sadece diyet yapmaktan bıktıran ve uzaklaştıran hedefsiz uğraşlar olmanın dışında sağlığı bozarken, daha fazla kilo almaya da sebep olur." dedi

Dikkat! Kilo verirken doğru bildiğimiz yanlışlar!


Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Tuğba Küçük, kilo vermeyi engelleyen 10 diyet hatasını şöyle sıraladı;

"1-Her gün tartılmak çok yanlıştır.
Zayıflama diyeti sürecinde demoralize edebilecek en önemli unsurdur. Gün içinde bile değişimler görülebilir. Ödem artışı, kabızlık, total kiloyu etkileyebildiği için tartıya çıkınca kilo almış olarak görülebilir.

2- Sevdiğiniz yiyecekleri hayatınızdan çıkarmak.
Bu da yapılan yanlışlardan biridir. Beslenmeye hayat boyu dikkat etmek gerekir. Ama ara sıra kendinizi de ödüllendirmek motivasyonunuzu tetikleyecektir.


3-Yeterli su içmek.
Yeterli miktarda su içmeyide ihmal etmemek gerekir. Su besinlerin sindirilmesi, metabolik atıkların atılması, metabolizmanın hızlanmadı ve dolayısıyla kilo kaybı için elzemdir.


4- Besinlerin içerikleri kaloriden daha önemlidir
Diyet yaparken, kalorinin normal ihtiyaçtan az olması istenen bir durumdur. Ancak unutulmamalı ki tüketilen gıdaların kalitesi ve içerikleri kaloriden çok daha önemlidir. Diyet programında 1500 kalori hedefliyip 6 öğüne bölüp her öğün 250 kalori almaya çalışmak, he kişiyi zora sokar hem de doğru bir şekli olmakan çıkar.


5-Hep aynı şeyleri yemek.
Diyette en sk yapılan hatalardan bir daha 'hep aynı gıdaları tüketirsem daha çok kilo verebilirim' düşüncesidir. Bu kilonun yağ ağırlığı üzerinden değil kas kuvvet kaybına da yol açmasına sebep olabiliceğinden doğru bir yaklaşım şekli değildir.


6-Hızlı yemek yemek.
Yemek yemek süresi mümkün olduğu kadar uzatılmalıdır. Böylelikle hem daha az yemek yiyecek hem de sindirim enzimleri salgılanıcaktır.


7-Sebze tüketimi
Sebzelerin su ve lif oranları yüksek olduğundan kalorisi düşüktür. Çiğ yenen kıvırcık, göbek. marul, nane, maydanoz, roka, biber, domates, salatalık serbest olarak tercih edilebilir.


8-Meyveler kalorisiz değildir.
Nedense diyet yapan kişiler; meyveleri hep kalorisiz gibi düşünüp, sınırsız tüketebilicekleri sanmaktadır. Ancak karpuz, üzüm, incir gibi meyve değişimleri içeriğindeki fruktoz şekerinden kaynaklı sınırlı düzeyde tüketilmelidir.


9-Son kilolar en zor giden kilolardır.
Kilo kaybı hedeflenirken, hedefe yaklaşmak kişinin motivasyonunu etkileyip daha çok kaçamak yapmasına sebep olur. Ama unutmayın ki en zor giden kilo o son kalan 2-3 kilo oluyor.


10-Hareketlenmeliyiz.
En dikkat edilmesi gereken ve hareketi arttırmamız gereken dönem son 2-3 kilo dönemidir." dedi.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Şam'daki Gizli İstihbarat merkezi gün yüzüne çıktı: Esad Rejimi halkını nasıl izlemiş?

Esed rejimini deviren muhalifler, Süveyda'daki istihbarat merkezini ele geçirdi. Belgeler, rejimin halkını izlediğini ve yurtdışındaki Suriyelileri de takip ettiğini gözler önüne serdi.