Diş eti kanaması neden olur? Nasıl tedavi edilir? Evde doğal yöntemler!

Diş etki kanamaları diş eti hastalığının en sık ortaya çıkan belirtilerindendir. Ciddiye alınmaz ise başka rahatsızlıklarıda beraberinde getirebilir. Peki, Diş eti kanaması neden olur? Nasıl tedavi edilir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Diş fırçalarken diş etinin kanaması oldukça sık rastlanan bir durumdur. Diş eti kanamasının birçok nedeni olabilmektedir. Ancak en önemli nedeni dişlere yeteri kadar önem verilmemesidir. Genellikle diş fırçalama sırasında fark edilen diş eti kanamasının çeşitli nedenleri olabilir. Peki, Diş eti kanaması neden olur? Nasıl tedavi edilir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Diş eti kanaması neden olur? Nasıl tedavi edilir? Evde doğal yöntemler!

DİŞ ETİ KANAMASI NEDEN OLUR?

Ağız hijyeninin yetersiz olması diş fırçalama, diş ipi ve temizleme gargaralarının kullanımı gibi işlemlerin düzenli ve yeterli yapılmaması, ağız ve dişlerin temiz tutulmaması sonucunda dişlerde saydam bir tabaka halinde oluşan bakteri plağı, diş eti kanaması başta olmak üzere ağız ve diş sorunlarına yol açar. Diş eti hastalıkları, dişlerde oluşan plak tabakaları zamanla diş etinde iltihaplanmaya yol açarak gingivitis ve periodontis adı verilen diş eti hastalıklarına neden olabilir. Diş eti hastalığının başlangıç aşaması olan gingivitis, diş etlerinde hassasiyet, kızarıklık, şişlik ve kanamaya yol açar. Gingivitisin tedavi edilmemesi ve ilerlemesi durumunda ortaya çıkan periodontis, kemik ve dokulara zarar vermeye başlar ve diş etinde kanama, iltihabi akıntıya neden olur. Sigara kullanımı, pek çok sağlık sorununa yol açan sigara, ağız içi mukozası ve diş etleri için de zararlıdır ve diş eti kanamalarının nedenlerinden biridir. Vitamin eksiklikleri, vücudun ihtiyacı olan vitaminlerin eksikliği pek çok sağlık sorununu da beraberinde getirir. A, C ve K vitaminlerinin yeterli düzeyde alınmaması diş etlerinin kolayca kanamasına neden olur. Lösemi, kan kanseri olarak da bilinen löseminin önemli belirtileri arasında diş eti kanaması da yer alır.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Yılda en az 2 kez diş hekimine gitmek gerekmektedir. Diş ve diş eti kontrolü yaptırdıktan sonra diş hekiminin uygun gördüğü diş eti tedavisi başlatılmaktadır. Düzgün fırçalama teknikleri ve diş ipi kullanımı plak oluşumunu engeller ve diş eti kanama riskini aza indirir. Diş hekimleri diş eti kanaması sorunu yaşayanlara ağız gargarası verebilir. Bu gargara ağızdaki plağı en aza indirilmesine yardımcı olur. Ayrıca tuzlu suyla gargara yapmak da diş eti kanamalarını durdurduğu bilinmektedir. Fiziksel muayene dışında hekiminizin gördüğü tabloya göre kan testlerinin de yaptırılması önerilir.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

1-2 damla çay ağacı yağını 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ile karıştırın, bu karışım ile diş etlerinize masaj yapın ve 5-10 dakika bekleyin. Daha sonra durulayın. Bunu günde 2 defa yapabilirsiniz. Çay ağacı yağı iyi bir antiseptiktir ve enfeksiyonların üstesinden gelebilir.
2 damla karanfil yağı ile 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırın ve karışımı diş etlerinize uygulayın. 5-10 dakika bekledikten sonra durulayın. Günde 2 defa yapabilirsiniz. Karanfil yapında eugenol adlı bir madde bulunur ve bu madde hem inflamasyon hem de bakteriler ile savaşır. Ayrıca doğal bir analjezik olduğundan ağrıları da geçirir.


1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak sıcak suyu karıştırın ve ağzınıza gargara yapın. Günde 2-3 defa uygulayabilirsiniz. Tuzun antiseptik ve anti-inflamatuvar özellikleri sayesinde kanamaya sebep olan kızarmalar, enfeksiyonlar ve inflamasyonlar ortadan kalkacaklardır. 1 limonun suyunu bir bardak su ile karıştırın ve her yemekten sonra ağzınızı bu su ile çalkalayın. Limonun antibakteriyel ve anti-inflamatuvar özellikleri sayesinde kanamaya sebep olan zayıflıklardan faydalanan bakteriler ortadan kaldırır.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Zalim ordusu saldırıyor! İsrail Gazze'de “Güvenli Bölge” ilan edilen çadırları vurdu

Gazze’nin Han Yunus şehrinde, İsrail işgal güçleri sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı. Bombardımanda çok sayıda masum sivil hayatını kaybederken, yaralıların durumu kritik.