Diş iltihabı nasıl geçer? Diş apsesi nedir? Evde doğal yöntemler!

Gereken değerin verilmediği dişler belirli bir zaman sonra daha büyük sorunlarla karşınıza çıkabilmektedir. Bu sorunlar çoğu zaman diş iltihabı ile sonuçlanabilmektedir. Birçok kişi diş apsesinin ne olduğunu araştırıyor. Peki, Diş iltihabı nasıl geçer? Diş apsesi nedir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Diş iltihabı, diş kökünü ve diş çevresindeki dokuları etkileyen bir iltihaplardandır. Çürüğün olduğu yerdeki bakteriler, enfeksiyon şeklinde çevre kemiğe ve köke yayılır. Enfeksiyon diş köküne yayıldığı zaman şişlik ve ağrıya sebep olabilir. Çoğu kişinin günlük hayatta karşılaştığı bu sorunun çözümleri merakla araştırılmaktadır. Peki, Diş iltihabı nasıl geçer? Diş apsesi nedir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Diş iltihabı nasıl geçer? Diş apsesi nedir? Evde doğal yöntemler!

DİŞ İLTİHABI NASIL GEÇER?

Ağız ve diş temizliği önemlidir. Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun ilk cevabı; günde iki kez yumuşak kıllı manuel diş fırçası ya da şarjlı fırçalarla diş temizliğinizi sağlamanızdır. Dişleri güçlendirmek ve bakterilerin yarattığı hasarı önlemek için diş eti iltihabı ve plak önleyici florür içeren diş macunu kullanmalısınız. Anti-bakteriyel ağız bakım suyu kullanın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanacağınız ağız bakım suyu; plak, diş eti iltihabı ve ağız kokusu önlemeye yardımcı olur. Günde en az bir kez diş ipi kullanın. Çok önemli gibi gelmese de diş ipi diş aralarındaki yemek artığı ve plağı çıkarmak için önemlidir. Plak ve tartarları ortadan kaldırarak diş etindeki tahrişi önleyebilir ve düzenli olarak yılda bir kez diş temizliği yaptırabilirsiniz. Diş eti iltihabını geçirmek için yavaş salınımlı antiseptik tabletler ve antiseptik gargaralar kullanılır.

DİŞ APSESİ NEDİR?

Diş apsesi, dişlerin veya diş etlerinin içinde oluşan bir irin birikimidir. Apse tipik olarak, genellikle dişin yumuşak hamurunda birikmiş olan bakteriyel bir enfeksiyondan gelir. 

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

-Hatmi kökü, çiçeği ve yaprağı kaynatılıp, suyu ile ağızda gargara yapılır.
- Meyan kökü: Gün içerisinde 2 ila 3 defa bir fincan bardağı su ile kaynatılıp içilir ise diş iltihabı ve plakların oluşumuna mani olur.
- At kuyruğu otu: 10 dk suda kaynatıldıktan sonra suyu ile gargara yapılır.
- Papatya çayı: 250 miligram sıcak su içerisine 2 ila 3 çay kaşığı papatya eklenir. Yemeklerden sonra suyu ile ağızda gargara yapılır.
- Su teresi diş iltihabına iyi gelir.
- Ahu dudu çiçeğini kaynatın ve suyu ile gargara yapın.
- Bal, sirke ve adaçayını karıştırıp kaynatın. Çıkan suyla gargara yapın.
- Adaçayını kaynatın ve suyu ile gargara yapın.
- Bir çay kaşığı ratanyayı 250 miligram kaynar su içerisine ekleyin ve demleyin. Demlemeniz ardından içebilir yada ağzınızda gargara yapabilirsiniz.
- Isırgan otunu kaynatın ve ağızda çalkalayın. Ardıç ile karıştırıldığında daha etkili sonuç veriyor.
2 çay kaşığı kuru naneyi 250 miligram kaynar suya ekleyin. Demlemenizin ardından içebilir veya da ağzınızda gargara yapabilirsiniz.
- Ay insafa çiçeğini kaynatın ve suyuyla gargara yapın. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde kullanmayı bırakın.
-Nar suyu da diş iltihaplarına iyi gelmektedir.

Diş iltihabı nasıl geçer? Diş apsesi nedir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler Diş Ağrısı dişçi diş hekimliği 2019 doktor iltihap doğal yöntemler
GÜNÜN VİDEOSU

Peş peşe 'Dikkat edin' çağrısı! İstanbul'da hem kara hem hava trafiği felç oldu!

İstanbul'da peş peşe verilen uyarılar sonrası lodos, sağanak ve fırtına başladı. Hava birdenbire kararırken AFAD, MGM ve AKOM'dan peş peşe 'dikkat edin' çağrısı geldi. Fatih'te sağanak yağış başladı, Bayrampaşa'da rögar taştı.