Discord neden kapandı? Ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu: IP adreslerini paylaşmadıkları için kapattık

Bir süredir siber suçlarla ve gençlerin sapkın gruplarıyla gündeme gelen Discord gece yarısından itibaren Türkiye'de erişime engellendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord'un aslında neden kapandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord'un kapanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. TBMM'de AK Parti Grup toplantısı öncesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, "Bugün bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor. Burada bütün toplum kesimleri ile hareket etmemiz gerekiyor, başta aileler olmak üzere. Discord kendi bilgilerini, IP adresleri, içerikleri bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik" dedi.

"YASAKÇI ZİHNİYET" İLAN EDİLECEKTİK

Discord'un bilgi paylaşımı yapmadığı için erişim engelinin getirildiğini açıklayan Abdulkadir Uraloğlu, şunları söyledi:

"Şu birkaç gündür yaşadığımız olaylara olmamış olsa, Discord'a erişim engeli getirdiğimiz için 'yasakçı zihniyet' olarak itham edilecektik. Bugün bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor. Burada bütün toplum kesimleri ile hareket etmemiz gerekiyor, başta aileler olmak üzere. Bizim giremediğimiz mecrada ne olduğunu bilemiyoruz. Discord kendi bilgilerini, IP adresleri, içerikleri bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik."

Discord neden kapandı? Ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu: IP adreslerini paylaşmadıkları için kapattık ile ilgili etiketler Discord Abdulkadir Uraloğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cenaze namazında tabuttan ses gelmeye başladı! Musalla taşından hastaneye...

80 yaşındaki Halit Bayşu'nun cenaze namazı kılınırken musalla taşının üstündeki tabuttan ses gelmeye başladı. Camiye çağrılan sağlık ekipleri, Bayşu'yu kalp masajının ardından ambulansla hastaneye götürdü.