Dışişleri Bakanlığı'ndan Merih Demiral'a verilen 2 maçlık cezayı kınama: "Yabancılara karşı ön yargılı davranma eğilimi artmaktadır"

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık men cezası hakkında bir kınama metni yayımladı.

Avusturya ile oynanan EURO 2024 son 16 maçı maçında bozkurt hareketiyle sevincini yaşayan A Milli Takımımızın oyuncusu Merih Demiral, UEFA tarafından 2 maçtan men cezası aldı.

Bu skandal karar sonrası başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok kurum ve kişi tepkisini paylaştı. Son tepki de Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Merih Demiral'a verilen 2 maçlık men cezasını kınadı:

UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz.

Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir.

Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Merih Demiral'a verilen 2 maçlık cezayı kınama: "Yabancılara karşı ön yargılı davranma eğilimi artmaktadır" ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Merih Demiral UEFA
GÜNÜN VİDEOSU

Gülşah Durbay'dan özel hayatıyla ilgili iddialara videolu yanıt: Hepsini tek tek mahkum ettireceğim

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde 36 yaşında belediye başkanı seçilen Gülşah Durbay, özel hayatına ilişkin dün ortaya atılan yazıya sert tepki gösterdi. CHP'li başkan, X hesabından paylaştığı videoda "kolon kanseri" olduğunu da açıkladı.