Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen açıklaması: Taraflar arasındaki mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yemen’de, taraflar arasındaki gerilimi düşürmeye yönelik bazı hususlarda mutabakata varılmasının Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada şöyle konuştu:

"Yemen’de, taraflar arasındaki gerilimi düşürmeye yönelik bazı hususlarda mutabakata varılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Varılan mutabakatın, Yemen’deki ihtilafa yerleşik parametreler temelinde kapsamlı bir siyasi çözüm bulunmasının yolunu açmasını temenni ediyoruz. Yemenli tarafların, yapıcı diyalog yoluyla ülkenin barış ve istikrarına odaklanmalarını bekliyoruz. Türkiye, Yemen’in toprak bütünlüğünü ve ulusal birliğini desteklemeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen açıklaması: Taraflar arasındaki mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.