Diyanet TV nedir? Diyanet TV yeni yayın dönemi!
Diyanet TV, 17 Eylül günü saat 00.00 itibarıyla yeni logosu ve programlarıyla yeni yayın dönemine geçti. Diyanet TV nedir? Diyanet TV yeni yayın dönemi ile ilgili ayrıntılar haberimizde...
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumu din konusunda aydınlatma görevi çerçevesinde yayınlar yapan Diyanet TV, yeni yayın dönemine girdi. Diyanet TV nedir? Diyanet TV yeni yayın dönemi ve detayları bu haberde bir araya getirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumu din konusunda aydınlatma görevi çerçevesinde yayınlar yapan Diyanet TV, 17 Eylül'de saat 00.00'da başlayan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle yeni yayın dönemine girdi.
Yeni arayüzü ve programlarıyla yayın dönemine başlayan Diyanet TV, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile iş birliğiyle 2012'den beri "TRT Diyanet" adıyla televizyon yayını gerçekleştiriyordu.
Kanalın bir süre önce "Diyanet TV" olarak yayın hayatına devam etmesi kararı alınmıştı.
DİYANET TV
Diyanet TV, TRT ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012'de kurulmuş bir televizyon kanalıdır. 2012 yılının ramazan ayında test yayınına başlamış ve 1 yıl boyunca TRT Anadolu kanalıyla dönüşümlü yayın yapmıştır. Ancak bu yılın ramazan ayıyla beraber logosu değiştirildi ve nihayet 24 saat kesintisiz yayına geçti. Kanalın yayına başlayışının ardından TRT Anadolu'nun yayın hayatına son verilmiştir. Yine aynı gün radyo versiyonu olan Diyanet Radyo kurulmuştur. 4 Nisan 2018 tarihinde HD yayına geçmiştir. Kanalın 7 Ağustos 2018 TRT ile ortaklığı sona ermiştir.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde Şer'iye ve Evkaf Vekâleti'nin yerine kurulan, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur. 9 Temmuz 2018'de ülkenin başkanlık sistemine geçmesiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.
Anayasanın 136. maddesinde; "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir" hükmü yer almaktadır.
Örgütte Din Şurası, Merkez Disiplin Kurulu, Teftiş Kurulu, Hukuk Müşavirliği, Din İşleri Yüksek Kurulu, Dini Görevler ve Din Görevlilerini Olgunlaştırma Müdürlüğü, il ve ilçe Müftülükleri, bucak ve köy İmamlıkları, Vaizlikler, Cami görevlileri.