Diyanet'ten kamu spotu açıklaması!
Sosyal medyada sıkça eleştirilen kamu spotlarına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, zikredilen rakamların yalnızca kısa filmleri kapsamadığı ifade edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada '2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası' temasının 'Peygamberimiz ve Aile' olarak belirlendiği ve söz konusu temanın belirlenmesindeki amacın, ailenin değeri, korunması ve güçlendirilmesi hususunda ortak bilinç oluşturmak ve aileyi ayakta tutan dini, ahlaki ve manevi değerleri gündeme taşımak olduğu kaydedilerek "Hafta vesilesiyle düzenlenen etkinliklerin gayesi, Peygamberimizin aileye yönelik eşsiz örnekliğini anlamak ve anlatmak, onun aileye dair tavsiyelerini insanlıkla buluşturmak, aileyi hedef alan ya da aile içinde yaşanan sorunlara nebevi referanslarla çözüm üretmektir" denildi.
'KISA FİLMLER, BİREYLERİ NEZAKETE DAVET EDİYOR'
Mevlid-i Nebi Haftası'nda yürütülen kampanya için hazırlanan 4 ayrı kısa filmin, internet bağımlılığının aile bireyleri üzerindeki olumsuz etkisine odaklandığı belirtilerek, "Teknoloji bağımlılığının çoğu zaman ailede sağlıklı bir iletişime engel olduğuna, kadının ilgi ve emeğini görmezden gelme ya da çocuğun sevgi ve şefkat ihtiyacını fark edememe gibi olumsuz sonuçlar doğurduğuna dikkat çekmiştir. Kısa filmler bir bütün olarak değerlendirildiğinde, konseptin ailede bütün bireyleri hassasiyete ve nezakete davet ettiği görülecektir" ifadeleri kullanıldı.
BEDEL, TAMAMI İÇİN BELİRLENEN BEDELDİR
Diğer yandan, bazı gazeteler, internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, Mevlid-i Nebi Haftası kampanya filmleri için ödenen hizmet alım bedeli konusunda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara yer verildiği belirtilerek, "Zira söz konusu haberlerde zikredilen rakamlar, sadece kısa filmlerin değil, Mevlid-i Nebi Haftasına dair konsept üretimi, görsel tasarımlar, afiş, bilboard ve davetiyeler, uzun sinevizyon filmi ve basın lansmanı olmak üzere hizmet alımının tamamı için belirlenen bedeldir. Dolayısıyla Başkanlığımıza yönelik bu iddiaların, yeterince araştırma yapma ya da Başkanlığımızdan bilgi alma gibi bir gayret gösterilmeksizin ortaya atılan, iyi niyetten yoksun ve maksatlı yayınlar olduğu açıktır. Başkanlığımıza yönelik yürütülen bu yanlış ve olumsuz bilgilendirmeye itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.
ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU DOĞRULADI
Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan dekont görüntülerinde Diyanet’in 2019/505126 sayılı ihalesini Mois’in iddia edilen bedelle aldığı doğrulandı.
ARMAĞAN ÇAĞLAYAN'IN SÖZLERİ YALAN ÇIKTI
Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından Diyanet’in “kazıklandığını” ve filmin en fazla 25 bin liraya mal edilebileceğini söyledi. Prodüksiyon bedelini gazeteci Cüneyt Özdemir de gündeme getirdi ve filmin maliyetinin 30 bin liradan fazla olmayacağını öne sürdü. Diyanet'in son açıklamasıyla bu iddiaların da yalan olduğu ortaya çıktı.