Doctor Doom kimdir? Dr. Doom’un güçleri neler? İşte karakteri...

Doctor Doom kimdir? Yeni Avengers filminde Robert Downey Jr.’ın canlandıracağı Doctor Doom karakteri, Marvel evreninin en zeki ve güçlü kötülerinden biridir. İyi mi kötü mü olduğu tartışmalı olan bu karakter hakkında tüm merak edilenler...

Comic-Con 2024 etkinliğinde Marvel Sinematik Evreni’ne ait yeni Avengers filmi duyuruldu. Avengers Doomsday ile birlikte dünyaca ünlü oyuncu Robert Downey Jr.’ın, sinematik evrene geri döneceği açıklandı.

Yeni Avengers filmlerinin duyurusu esnasında Avengers Endgame filminde Thanos’u öldürebilmek için hayatını kaybeden Iron Man’i canlandıran Robert Downey Jr.’ın Doctor Doom olarak geri döneceği bildirildi.

Haliyle Doctor Doom’un kim olduğu, güçleri ve iyi mi kötü mü olduğu merak edildi. Bu soruların her birini sizler için cevaplandırdık!

Doctor Doom Kimdir?

Doctor Doom, tam adıyla Victor von Doom, Stan Lee ve Jack Kirby tarafından 1961 yılında yaratılmıştır ve Marvel Comics'in Fantastik Dörtlü serisinin en büyük düşmanlarından biridir. Dr. Victor von Doom, Latveria Krallığı'nda hükümdar ve yüce lider olarak bilinir. Bilimsel dehası ve büyü yetenekleriyle tanınan Doctor Doom, evrendeki en güçlü varlıklarla boy ölçüşebilecek kapasitededir.

Doctor Doom’un Güçleri ve Zırhı

Doctor Doom olarak Latveria'ya dönen Victor, hükümdarı devirdi ve başkentinin adını Doomstadt olarak değiştirdi. Tibet rahipleri tarafından yapılan ilk zırh takımından bu yana, Doctor Doom yıllar boyunca teçhizatını zenginleştirdi. Titanyum zırhı, saldırılara ve elementlere karşı koruma sağlar ve kişisel bir kuvvet alanı jeneratörü ile desteklenir. Eldivenleri aracılığıyla sarsıcı kuvvet patlamaları üretebilir ve uçuş gücü sağlar.

Doctor Doom, robotikteki gelişmişliği sayesinde kendisini ve Latveria'yı korumak için "Doombotlar" olarak bilinen otonom robot kopyalar geliştirdi.

Ayrıca, zaman yolculuğu için bir "zaman platformu" geliştirdi ve diğer varoluş düzlemlerine geçme yeteneğine sahiptir. Bilimsel operasyonlarının ötesinde, gezegendeki en kapsamlı büyü ve eser kütüphanelerinden birine sahiptir ve bunları maksimum etkiyle kullanma becerisine sahiptir.

Dr. Doom İyi Mi Kötü Mü?

Doctor Doom’un hedefi, dünyayı fethederek insanlığa düzen ve iyilik getirmektir. Ancak, bu hedefi gerçekleştirmek için uyguladığı yöntemler ve gösterdiği acımasızlık onu bir süper kötü olarak nitelendirilmesine yol açar.

Egemenliğinde güvenliği sağlamak ve annesinin ruhunu kurtarmak için yaptığı eylemler, Reed Richards ve Fantastik Dörtlü ile sürekli çatışmasına sebep olmuştur. Bu nedenle, Doctor Doom çoğunlukla kötü bir karakter olarak tanımlanır.

Doctor Doom kimdir? Dr. Doom’un güçleri neler? İşte karakteri...

Doctor Doom’un Hikayedeki Yeri

Victor von Doom, Marvel tarafından kurgulanan küçük Avrupa ülkesi Latveria'da fakir bir çingene ailesinin çocuğu olarak doğdu. Annesi bir askerin öfkesi, babası ise bir kralın intikamı yüzünden öldü. Annesinin mistik eserlerini keşfeden genç Victor, onun ruhunun bir iblisle pazarlık sonucu sıkıştığını fark etti ve karanlık bir yola girdi. İnanılmaz bilimsel zekası sayesinde New York'taki America's State Üniversitesi'nde burs kazandı. Burada, daha sonra Fantastik Dörtlü'nün lideri olacak olan Reed Richards ile tanıştı ve aralarında rekabet oluştu.

Victor, boyutlar arası boşluğu kapatmak için kendi yarattığı bir cihazla gizlice deney yaparken, cihaz patladı ve yüzünde küçük yara izleri bıraktı. Yüzündeki bu izler nedeniyle kendini kovulmuş halde buldu. Yüzündeki izlerden nefret eden Victor, Tibet'e gitti ve burada bir grup keşişin hakimiyetini ele geçirerek kendisine bir zırh ve demir maske yapmalarını sağladı.

Doctor Doom vs Thanos

Doctor Doom, Marvel evrenindeki en karmaşık ve ilginç karakterlerden biridir. Hem bilimsel dehası hem de büyü yetenekleri ile tanınan Doom, dünya üzerindeki en güçlü varlıklarla boy ölçüşebilir.

Marvel çizgi romanlarında Dr. Doom, sınırlarını zorlayarak üstün bir uzaylı ırkını alt etmeyi başardı. Bu zafer, onu sadece galaksiler arası bir tehdit haline getirmekle kalmadı, aynı zamanda ona süper güçler kazandırdı.

Dr. Doom'un bu yeni güçleri, evrenin en korkulan kötülerinden biri olan Thanos'un dikkatini çekti. Thanos, kendisine rakip olacak kimseyi görmek istemeyen bir tiran olarak, Dr. Doom'a meydan okudu. Ancak, Thanos'un bu meydan okuması, beklediğinden çok farklı sonuçlandı.

Savaşın ortasında, Doom'un üstünlüğü hemen göze çarptı. Sadece bir dokunuşla, Dr. Doom, Thanos'un iskeletini vücudundan ayırarak onu alt etti. 

Latveria'nın zalim hükümdarı olarak bilinen Doom, egosu ve güç arzusu nedeniyle sıkça kötü bir karakter olarak anılır. Ancak, onun nihai amacı olan dünya düzeni ve iyilik, onu bazen daha karmaşık bir figür haline getirir. 

Robert Downey Jr. Kimdir?

Yeni Avengers filmi ile Marvel Sinematik Evreni’ne dönen Robert Downey Jr.’ın geçmişi de merak edildi.

Robert John Downey Jr., 4 Nisan 1965'te New York'ta doğmuş Amerikalı bir oyuncu ve yapımcıdır. BAFTA ve Altın Küre ödüllerinin sahibi olan Downey Jr., Katil Doğanlar, Sherlock Holmes, İyi Geceler ve İyi Şanslar., Kiss Kiss Bang Bang, Zodiac ve Iron Man gibi filmlerle tanınır.

Downey Jr., yaratıcı bir ailede doğdu. Babası Robert Downey Sr., ünlü bir oyuncu, yazar, yapımcı ve yönetmendi. Downey Jr., sinema kariyerine 1970 yılında babasının yönettiği Pound adlı filmde küçük bir rolle başladı. Bu erken deneyim, gelecekteki kariyerinin temelini attı.

Mesleki başarısına rağmen, Downey Jr. kişisel mücadelelerle karşı karşıya kaldı, özellikle madde bağımlılığıyla. Ancak 2000'li yıllarda Kiss Kiss Bang Bang ve Zodiac gibi filmlerle dikkat çekici bir dönüş yaptı. 2008'de başlayan Marvel Sinematik Evreni'nde Tony Stark/Iron Man rolüyle dünya çapında ünlendi.

Doctor Doom kimdir? Dr. Doom’un güçleri neler? İşte karakteri... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın katili ya da katilleri bu videoda mı saklı? Kadını bakın nasıl susturdular?

Diyarbakır'ı Bağlar ilçesinde 21 Ağustos Çarşamba günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra bu sabah cansız bedenine ulaşılmıştı. Cenaze hazırlıklarına başlayan köyden sosyal medyaya servis edilen bir video ise Narin'in katilini ya da katillerini mi saklıyor sorusunu akıllara getirdi.