Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor!

Ankara Acıbadem Hastanesi’nde, yanlış teşhis nedeniyle iki göğsünü kaybeden Rahşan Turan, yeni bir skandalla karşılaştı. Kardiyoloji doktoru Turan, hastaneden noter aracılığı ile zararın karşılanmasını talep etti. Ancak hastane buna karşılık skandal bir şekilde yanıt verdi. Hastane noter aracılığı ile Turan’a istifası nedeni ile, ”zararımızı karşılayacaksın.” diye ihtarname çekti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye geçtiğimiz hafta içinde, SuperHaber’in yazdığı,”doktorun doktora yanlış teşhis” haberini konuştu.

ACIBADEM ANKARA HASTANESİ’NDE Kİ SKANDAL NASIL YAŞANDI VE ORTAYA ÇIKTI

İddialara göre, Ankara Acıbadem Hastanesi’nde kardiyolog olarak görev yapan, doktor Rahşan Turan, sol memesinde bir kitle fark etti. Meme kanseri olmasından şüphelenen 50 yaşında ki iki çocuk annesi Turan, 2 Haziran 2022 tarihinde çalıştığı hastanenin Genel Cerrahi bölümüne başvurdu. Burada yapılan ilk ve üç ay sonra ki ikinci tetkikte, Turan'a herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadığı söylendi. Bunun üzerine talihsiz doktor Turan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giderek tıbbi bir kongreye katıldı. Doktor Turan, burada aynı memesinde başlayan şişlik, kızarıklık ve ağrı gibi şikayetlerinin artarak devam etmesi nedeniyle, 22 Eylül'de de yine kendi çalıştığı hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları servisine gitti. Burada da Turan'a, memesindeki şişlik ile kızarıklık ile ağrı şikayetlerinin, ”süt kanallarındaki tıkanmaya bağlı” olduğu teşhisi ile antibiyotik tedavisi uygulanmaya başlandı.

Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor!

DOKTOR TURAN FARKLI HASTANEYE BAŞVURDU VE ACI GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Aldığı antibiyotik tedavisine rağmen sol memesinde ki şikayetleri bitmeyen ve daha da artan Turan, kontrolleri için bu kez farklı bir özel hastaneye gitti. Doktor Turan burada yapılan tetkikler sonunda, yaşadığı acı gerçeği öğrendi. Doktorlar doktor Turan'a meme kanseri olduğunu ve bunun lenf bezlerine kadar ilerlediğimi söylediler. Talihsiz doktor Turan’a hemen kemoterapisi başlandı ve bir süre sonra da ameliyat edilerek iki göğüsü ile beraber lenf bezleri de alındı.

Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor! - Resim : 2

TURAN İSTİFA EDEREK SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Benzerine ancak filmlerde rastlanılan, doktorun doktora yanlış teşhisiyle göğüslerini kaybeden Turan, bir de yükümlülüklerini yerine getirmek istemeyen Ankara Acıbadem Hastanesi’nde daha fazla çalışmak istemediğini bildirdi ve sözleşmesini feshetti. Turan, ardından başına gelen olayı detaylı bir şekilde anlatarak, avukatı aracılığıyla,savcılığa suç duyurusunda bulundu. Rahşan Turan’ın avukatı Özgür Meriç Turan dilekçede, ”Hastanenin kusur ve ihlalleri sonucunda müvekkil, dışarıda başka bir hekime gitmemiş olsa ve o hekim tarafından ilgili teşhis konulmasa şu an hayatta olmayabilirdi.” dedi.

Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor! - Resim : 3

SUPERHABER ANKARA’DAKİ SAĞLIK SKANDALINDA YENİ BİLGİLERE ULAŞTI

Ankara Acıbadem Hastanesi’nde yaşanan, doktorun doktora yanlış teşhis
skandalı, yazılı, görsel, dijital ve işitsel medyada haber oldu. Ancak Amerika’da yaşansa hastane kapatacak belgeler olan inanılmaz sağlık skandalının, giderek büyüdüğü anlaşıldı. SuperHaber’in elde ettiği bu yeni bilgilere göre, Ankara Acıbadem Hastanesi’nde, yanlış teşhis nedeniyle iki göğsünü kaybeden Rahşan Turan, yeni bir skandalla karşılaştı. Kardiyoloji doktoru Turan, hastaneden noter aracılığı ile doktor çalıştıranın ve hastanenin organizasyon sorumluluğundan dolayı, mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor! - Resim : 4

İKİ AYRI HASTANEDEN HAYATİ TEHLİKESİNİN DEVAM ETTİĞİNE DAİR RAPOR ALINDI

Doktor Turan, “hayati tehlikesinin devam ettiğine ilişkin iki raporun birini, Hacettepe Üniversite Hastanesi’nden, diğerini de Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi’nden aldı. Turan, Ankara Acıbadem Hastanesi’ne yolladığı ihtarnamesine, iki ayrı hastaneden aldığı sağlık raporunu da ekledi. Turan ayrıca ilaç parasını ödemekte zorlandığını, yanlış teshis nedeniyle mağdur olduğunu, bundan ötürü maddi zararının acilen giderilmesini istedi. Ancak hastanenin buna karşılık yine skandal bir şekilde yanıt verdiği ortaya çıktı.

Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor! - Resim : 5

DOKTORUN DOKTORA YANLIŞ TEŞHİS SKANDALI GİDEREK BÜYÜYOR

Hastane noter aracılığı ile Turan’a, ”Tarafınızca yapılan başvuru üzerine 25.07.2024 tarihinde gerçekleşen arabuluculuk toplantısında, taraflar arasındaki sözleşmeyi herhangi bir fesih dilekçesi ibraz etmeden eylemli olarak feshettiğiniz anlaşılmıştır. Fesih iradenizi 25.07.2024 tarihli arabuluculuk toplantısında yansıtmanız üzerine haksız feshe ilişkin her türlü tazminat ve fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla 25.07.2024 tarihli feshe ilişkin gerekli bildirimler yapılacaktır. Görülen lüzum üzerine, her türlü talep ve yasal hakkımız saklı kalmak kaydıyla bilvekale ihtaren bildiririz.” diye ihtarname çektiği belirlendi. Karşılıklı yapılan bu noter ihtarnamelerinden sonra, gözlerin Rahşan Turan’ın şikayet ettiği savcılık soruşturmasına çevrildiği vurgulandı.

Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor! - Resim : 6

 

Doktorun doktora yanlış teşhis skandalı büyüyor! ile ilgili etiketler doktor Ameliyat Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.