Dokuz Eylül Üniversitesi nerede? Nasıl gidilir? Ulaşım seçenekleri nelerdir?

Bu yıl üniversite sınavı oturumları TYT ve AYT'ye giren adaylar, artık sınav heyecanını bir kenara attı ve sıra bölüm ve üniversite tercihine geldi. Titizlikle yapılan araştırmalar kapsamında adayların çoğunluğunun seçenekleri arasında bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi nerede? Nasıl gidilir? Ulaşım seçenekleri nelerdir? İşte İzmir'in güzide yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül'ün ulaşım bilgileri...


2 milyonu aşkın üniversite adayının geçtiğimiz hafta sonu girdiği 2018 Yükseköğretim Kurumu Sınavları TYT ve AYT oturumlarının ardından sıra bölüm ve üniversite belirlemeye geldi. İzmir'in köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi her yıl olduğu gibi adayların büyük çoğunluğunun tercihleri arasında yer alacak. Dokuz Eylül Üniversitesi nerede? Nasıl gidilir? Ulaşım seçenekleri nelerdir? Gerekli bilgileri üniversite adayları için haberimizde derledik.

Dokuz Eylül Üniversitesi nerede? Nasıl gidilir? Ulaşım seçenekleri nelerdir?

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ULAŞIM BİLGİLERİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü İzmir Buca'da bulunmaktadır.
Konak'tan 104, 171, 304 numaralı otobüslerden birine binerek son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Bornova'dan 390 veya 415 numaralı otobüslerden birine binerek son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak İzmir Metro ile Hilal veya Halkapınar istasyonlarından İZBAN'a aktarma yaparak Şirinyer istasyonunda indiğinizde 878 numaralı otobüse binip son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Karşıyaka'dan 290 numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz. Şemikler, Demirköprü, Nergiz, Karşıyaka, Alaybey, Naldöken İZBAN istasyonlarından Cumaovası istikametinde Şirinyer istasyonunda inerek 878 numaralı otobüse aktarma yapınız. Bu otobüsle son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Fahrettin Altay'dan 671 veya 690 numaralı otobüslerden birine binerek son durakta indiğinizde Dokuz Eylüll Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak İzmir Metro ile Fahrettin Altay istasyonundan Bornova istikametinde Hilal yada Halkapınar'da İZBAN'a aktarma yapıp Şirinyer'de indikten sonra buradan 878 numaralı otobüs ile son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Gaziemir'den 353 numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak İZBAN ile Aliağa istikametinde Şirinyer istasyonunda inerek 878 numaralı otobüse aktarma yapınız. Bu otobüs ile son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Otogar'dan 277 numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Havalimanı'ndan İZBAN ile Şirinyer istasyonunda inerek 878 numaralı otobüse aktarma yapınız. Bu otobüs ile son durakta indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi İzmir Balçova'da bulunmaktadır.
Konak'tan 554 numaralı otobüs ile Dokuz Eylül durağında indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşabilirsiniz.

Buca'dan 290 ya da 671 numaralı otobüslerden birine binerek Fahrettin Altay aktarma merkezine gelerek buradan 5, 6, 7, 8 ,82, 209, 305, 320, 725 numaralı otobüslerden birine binerek Dokuz Eylül durağında indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşabilirsiniz.

Bornova'dan İzmir Metro ile Fahrettin Altay durağında indikten sonra buradan 5, 6, 7, 8 ,82, 209, 305, 320, 725 numaralı otobüslerden birine binerek Dokuz Eylül durağında indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşabilirsiniz.

Gaziemir'den 152 numaralı otobüs ile Konak'ta indikten sonra buradan 554 numaralı otobüse binerek Dokuz Eylül durağında indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşabilirsiniz.

Karşıyaka'dan 300 numaralı otobüse binerek Fahrettin Altay'da indikten sonra buradan 5, 6, 7, 8 ,82, 209, 305, 320, 725 numaralı otobüslerden birine binerek Dokuz Eylül durağında indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşabilirsiniz.

Otogar'dan 302 numaralı otobüse binerek Konak'ta indikten sonra buradan 554 numaralı otobüse binerek Dokuz Eylül durağında indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşabilirsiniz.

Havalimanı'ndan 202 numaralı otobüse binerek Fahrettin Altay aktarma merkezine gelerek buradan 5, 6, 7, 8 ,82, 209, 305, 320, 725 numaralı otobüslerden birine binerek Dokuz Eylül durağında indiğinizde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaşabilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi nerede? Nasıl gidilir? Ulaşım seçenekleri nelerdir? - Resim : 2

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Eğitim kurumlarıyla sağlıktan ekonomiye, sanattan mühendisliğe geniş bir yelpazede yetiştirdiği ve yetiştireceği beyin gücünü ülkemize kazandırarak toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaç edinen Dokuz Eylül Üniversitesi 20 Temmuz 1982`de “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname” ile kurulmuştur.

Kuruluşunda; Ege Üniversitesi`nden, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Adalet Yüksekokulu, Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı`ndan, Buca Eğitim Fakültesi, Denizli Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu, Denizli Eğitim Yüksekokulu, İzmir Meslek Yüksekokulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan, İzmir Devlet Konservatuarı, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi`nden, Muğla İşletmecilik Yüksekokulu Dokuz Eylül Üniversitesi`ne geçmiştir.

Üniversitemizin kuruluşunda yeni açılan Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Eğitim Yüksekokulu, Sanat Eğitimi Yüksekokulu ile birlikte Üniversitemiz toplam 24 birimle eğitim-öğretim çalışmalarına başlamıştır.

1983 yılında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü kurularak faaliyete geçerken Sanat Eğitimi Yüksekokulu kaldırılmıştır. 1987 yılında Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulunun İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmesi ile birlikte, Denizli Meslek Yüksekokulu, Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİMER), Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBAMER) kurulmuştur. 1988`de Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, 1989`da Muğla Meslek Yüksekokulu, Avrupa Topluluğu Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATMER), 1990’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile İlahiyat Meslek Yüksekokulu, 1991’de Fen Edebiyat Fakültesi ile Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) faaliyete geçmiştir.

1992 yılında Ege Bölgesinde 4 yeni üniversitenin kurulmasına destek veren Üniversitemizden, Aydın`daki Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Adnan Menderes Üniversitesine, Muğla`daki İşletmecilik ve Meslek Yüksekokulları Muğla Üniversitesi`ne, Manisa`daki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Celal Bayar Üniversitesine, Denizli`deki Tıp, Mühendislik Fakülteleri ile Eğitim ve Meslek Yüksekokulları Pamukkale Üniversitesine bağlanmıştır.

1992 yılında, Torbalı Meslek Yüksekokulu, İşletme Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Onkoloji Hemodiyaliz-Transplantasyon, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden ayrılan Mimarlık Fakültesi kurulmuştur.

1995’de Tekstil, Hazır Giyim ve Boya Araştırma Uygulama Merkezi (TEKBOYAM), 1997’de Yabancı Diller Yüksekokulu, 1998’de Kafkasya-Orta Asya Arkeoloji Araştırma Merkezi (KOMER), Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (JENARUM), Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) kurulmuştur.

2001’de Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM), İstatistik ve Risk Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi(İRAMER), Su Kaynakları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUMER), 2002’de ise Beyin Dinamiği Multidisipliner Araştırma ve Uygulama Merkezi faaliyete geçmiştir.

2004 Yılında Hukuk Araştırmaları Merkezi, Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sığ Jeofizik ve Arkeolojik Prospeksiyon Araştırma ve Uygulama Merkezi, Fauna ve Flora Araştırma ve Uygulama Merkezi, Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezleri kurulmuştur. 2005 yılında Yüzey Teknolojileri ve Hasar Analizi Araştırma ve Uygulama Merkezi, İzmir İli Stratejik Planlama, Yönetişim Araştırma ve Uygulama Merkezleri faaliyete geçmiştir.

2006 Yılında, Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Akademik Acil Tıp ve Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi,

Kalite Mükemmellik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Güç Elektroniği ve İşaret İşleme Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi,

Köy Enstitüleri ve İsmail Hakkı Tonguç Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2007’de Üniversite Sanayi Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2008’de İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulmuştur.

2009 Yılında Batı Anadolu Seramiği Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ses Kayıt Stüdyosu, Akustik ve Bilişsel Müzikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Senfonik Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Elektronik Malzemeler Üretimi ve Uygulama Merkezi, Kadın Hakları ve Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi açılmıştır. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Foça Reha Midilli Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu ise Denizcilik Fakültesine dönüştürülmüştür.

2010 Yılında Fen-Edebiyat Fakültesinin adı, Fen Fakültesi olarak değiştirilmiş ve Edebiyat Fakültesi ile Kalp Damar Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEUZEM) kurulmuştur.

2011 Yılında, Kemik Kıkırdak Doku Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Evde Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İleri Biyomedikal AR-GE Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur. Güç Elektroniği ve İşaret İşleme Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi kapatılmış ve Hemşirelik Yüksekokulu, Hemşirelik Fakültesine dönüştürülmüştür.

2012 Yılında, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uyku ve Bilinç Durumları Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Biyomedikal Metroloji ve Kalibrasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ulusal Klinik Altyapı Ağı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi açılmış ve Bergama Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.

2013 Yılında, Girişimcilik, İşletme ve Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş, İlahiyat Fakültesine bağlı olarak kurulan İlahiyat Meslek Yüksekokulu kapatılmıştır.

2014 Yılında, Efes Meslek Yüksekokulu, Ege Bölgesi Kültür Varlıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Karın Zarı Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatılarak Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi kurulmuştur.

İleri Biyomedikal AR-GE Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin adı İzmir Biyotıp ve Genom Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak değiştirilmiştir.

2015 Yılında Bireye Özgü Tıp ve Farmakogenomik / Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş, Hemodiyaliz-Transplantasyon Enstitüsü’nün adı İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü olarak değiştirilmiştir.

13/06/2016 Tarih ve 2016/8969 sayılı kararnamenin eki kararının 03/08/2016 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanması ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulumu gerçekleştirilmiştir.

2016 Yılında Tekstil, Hazır Giyim ve Boya Araştırma Uygulama Merkezi (TEKBOYAM) ve Ses Kayıt Stüdyosu, Akustik ve Bilişsel Müzikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DABMER) kapatılmış, Çeviri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ceza Hukuku ve Kriminoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

2017 Yılında Akademik ve Kişisel Gelişimi Destekleme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yörük – Türkmen Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulumları gerçekleştirilmiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi bugün; Alsancak, Balçova, Konak, Buca, Karabağlar, Narlıdere, Hatay, Torbalı, İnciraltı, Urla, Seferihisar, Foça, Bergama, Selçuk olmak üzere İzmir’in 14 değişik yerleşim biriminde; 15 Fakülte, 4 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuar, 10 Enstitü ve 59 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bilimsel araştırma ve yükseköğretim görevini, kaliteli toplumsal hizmet anlayışı ile sürdürmektedir.

AKADEMİK BİRİMLER
Enstitüler
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü
Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Güzel Sanatlar Enstitüsü
İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü
Onkoloji Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Fakülteler
Buca Eğitim Fakültesi
Denizcilik Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hemşirelik Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İşletme Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Tıp Fakültesi

Yüksek Okullar
Devlet Konservatuvarı
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu
Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksek Okulları
Adalet Meslek Yüksekokulu
Bergama Meslek Yüksekokulu
Efes Meslek Yüksekokulu
İzmir Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Torbalı Meslek Yüksekokulu

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da korku dolu anlar! Ambarlı Mardaş Limanı'nda gemi yan yattı! Personeller tahliye edildi

İstanbul Ambarlı Mardaş Limanı'nda AMNAH isimli konteyner yüklü gemi sabaha karşı yan yattı. Konteynerlerden bazıları denize dökülürken bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Gemi personeli hemen olay yerinden tahliye edildi.