Dosya raftan indi! İstanbul Üniversitesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun diploma soruşturması...

1990 yılında girdiği Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesine yasal olmayan yollardan geçiş yaptığı iddia edilen Ekrem İmamoğlu'nun diploma krizinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. SuperHaber olarak kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre İstanbul Üniversitesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili soruşturma açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun KKTC'de bulunan Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesi'ne babasının yakın arkadaşı ve hemşerisi Kemal Alemdaroğlu'nun torpiliyle geçtiği bu yüzden de diplomasının gerçekliliğini olmadığı iddia edildi. 

1990 YILINDA GİRNE ÜNİVERSİTESİ'NE KAYIT YAPTIRDI, BİR YIL SONRA YATAY GEÇİŞ YAPTI

İmamoğlu 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nin İşletme Fakültesi'ne kayıt yaptırıyor. Bir yıl sonra da İstanbul Üniversitesi'ne yatay geçiş yapıyor. 

Dosya raftan indi! İstanbul Üniversitesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun diploma soruşturması...

YATAY GEÇİŞİ YASAL DEĞİL...

Fakat iddialara göre İmamoğlu'nun bu yatay geçişi yasal değil. Dolayısıyla da diplomasının da geçerliliği yok. 

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, İmamoğlu'nun sahte diploma iddiasıyla ilgili bir yazı kaleme alırken, o dönem YÖK'ün yatay geçiş komisyonunda görev almış Prof. Kemal Üçüncü'den açıklama geldi.

"YÖK DENKLİĞİ 1994 YILINDA ALINDI"

Prof. Üçüncü, Girme Amerikan Üniversitesi'in YÖK denkliğini 1994 yılında aldığını belirterek Öztürk'ün İmamoğlu'nu akladığı yazısını eleştirdi. 

 

Dosya raftan indi! İstanbul Üniversitesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun diploma soruşturması... - Resim : 2

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE İMAMOĞLU SORUŞTURMASI

Bu gelişmelerle sonrasında SuperHaber olarak kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre İstanbul Üniversitesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili soruşturma açıldı.

 

 

Dosya raftan indi! İstanbul Üniversitesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun diploma soruşturması... ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İstanbul Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Bülent Ersoy neden 'Cenazeme kimse gelmesin' dedi? Ünlü magazinci açıkladı! "Kocamı bastım..."

Ahu Tuğba'nın cenaze törenine katılmaması sonrası linç edilen bunun üzerine de "Benim cenazeme kimse gelmesin" diye vasiyet eden Bülent Ersoy'un cenazeye neden katılmadığı ortaya çıktı. Tayyar Işıksaçan, "Ahu Tuğba bir röportajında 'Kocamı Bülent Ersoy'la bastım" demişti." ifadelerini kullanarak olayın çarpıcı detaylarını anlattı.