Koronavirüs aşısında ilk doz verildi

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili aşı testlerine başlandı. ABD'de geliştirilen aşının ilk dozları bilim insanları tarafından, testlere katılan gönüllülere verildi.

ABD'nin Washington eyaletinde bugün klinik ortamda ilk aşı denemeleri başladı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin AP'ye dayandırdığı habere göre, deney kapsamında aşı 4 kişi üzerinde test edilmeye başlandı.

AŞININ DENENDİĞİ İLK İNSAN

Aşının üzerinde denendiği ilk insan olan Jennifer Haller, "Kendimizi çok çaresiz hissediyorduk. Yapabileceğim bir şey olması çok güzel" dedi ve çocuklarının kendisinin denemelere katılmasını "havalı" bulduğunu ifade etti.

Haller, aşı üzerinde denendikten sonra odadan çıkarken büyü bir gülümsemeyle, "Kendimi harika hissediyorum" dedi.

Bilim insanları virüsün genetik kodlarının değiştirildiğini ve bu yüzden deneyde yer alan kişilerin koronavirüse bağlı bir sağlık sorunu yaşamayacağı bilgisinin altını çiziyor.

Koronavirüs aşısında ilk doz verildi

45 GÖNÜLLÜ DENEK

Önümüzdeki günlerde sağlıklı 45 gönüllü denek ile devam edecek olan aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.

TRUMP'TAN TAM DESTEK

Trump, ABD'de etkisini artıran Kovid-19 salgını nedeniyle ülke genelinde acil durum ilan etmesinin ardından, alınan ilave önlemler hakkında Twitter üzerinden açıklama yapmıştı.

Trump, "Temsilciler Meclisindeki 6201 sayılı yasa tasarısını tamamen destekliyorum." ifadesini kullandı.

Söz konusu tasarının ücretsiz Kovid-10 testleri, ücretli hastalık izni gibi konuları kapsadığına dikkati çeken Trump, "Hazine ve Çalışma Bakanlarına, küçük işletmelerin durumdan etkilenmemesi için esneklik sağlayan düzenlemeler hazırlamaları talimatı verdim." bilgisini paylaşmıştı.

Kongredeki tüm Demokrat ve Cumhuriyetçileri bu yasa tasarısına "evet" oyu vermeye çağıran Trump, "Amerikan ailelerinin sağlığını ve iyiliğini her zaman ilk sıraya koyacağım. Bu tasarının bir an önce Kongreden geçip, benim masama gelmesini ve tasarıyı imzalamayı dört gözle bekliyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Koronavirüs aşısında ilk doz verildi ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona aşı hasta
GÜNÜN VİDEOSU

Osmaniye'de 1 ton sahte bal yakalandı! Vatandaşa yedireceklerdi

Osmaniye’de jandarmanın düzenlediği operasyonda 1 ton sahte bal ele geçirildi. Yakalanan 2 şüpheli hakkında, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.