Dünya büyük panik yaşadı! Dijital felaketin nedeni güncelleme çıktı

Microsoft’a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorunu nedeniyle, dünya genelinde başta hava trafiği olmak üzere her alanda büyük aksamalar yaşandı. Dünyayı büyük paniğe sevk eden dijital aksaklığın ''güncelleme” nedeni ile meydana geldiği ifade edildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Birçok ülke 19 Temmuz günü adeta dijital bir felaket yaşadı.

DÜNYADA HAVA TRAFİĞİ VE BANKACILIK HİZMETLERİ TAMAMEN DURDU VE AKSADI

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde yaşanan sorun nedeni ile birçok sektörde işlemler yarı yarıya ve tamamen durdu.Tüm dünyada büyük panik ve şaşkınlık yaşatan dijital aksaklık nedeniyle başta ABD olmak üzere, Avrupa’nın yanı sıra Asya'daki çok sayıda havalimanı ve hava yolu şirketlerinin bu durumdan etkilendiği duyuruldu. Meydana gelen dijital iletişim sorunu nedeniyle uçuşların ertelendiği açıklandı.

DİJİTAL DURGUNLUĞUN VE AKSAMANIN NEDENİ GÜNCELLEME OLARAK AÇIKLANDI

Öte yandan dünyayı büyük paniğe sevk eden dijital aksaklığın ''güncelleme'' nedeni ile meydana geldiği ifade edildi. Crowdstrike CEO'su George Kurtz, arızanın nedeninin tespit edildiğini ve izole edildiğini söyledi. Kurt’a ayrıca hızla bir çözüm uygulandığını ve bununla sorunun da çözüldüğünü belirtti. Dünyayı etkileyen aksaklıkla ilgili olarak Crowdstrike, sorunun Windows sistem güncellemesinin neden olduğu ve tespit edilip çözüldüğünü açıkladı. Yine yapılan açıklamada, Mac ve Linux cihazlarının etkilenmediği belirtildi.

Dünya büyük panik yaşadı! Dijital felaketin nedeni güncelleme çıktı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.