Dünya ile dalga geçiyorlar! Biden: "İsrail'in ne zaman saldıracağını biliyorum ama söylemem"

ABD Başkanı Biden'dan flaş İran açıklaması geldi. Biden "İsrail’in İran’a ne zaman ve nasıl saldıracağını biliyorum ama söylemem" dedi. Ayrıca İsrail Basını'nın iddiasına göre, İsrail ABD'den İran saldırısı öncesi 2. THAAD'ı istedi.

ABD Başkanı Joe Biden bugün Berlin'deydi. Alman Şansölyesi, İngiliz Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştü. Biden "İsrail’in İran’a ne zaman ve nasıl saldıracağını biliyorum ama söylemem" dedi. Konu ile ilgili detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy böyle anlattı;

Biden İran'a İsrail'in ne zaman ve nasıl saldıracağını biliyor musunuz? sorusuna, 'evet ve evet' cevabını verdi.

Yani hem İsrail'in nasıl saldıracağını hem de ne zaman saldıracağını bildiğini itiraf etti. Tabi bunun geçtiğimiz haftalarda bir belirsizliğe hakim olduğunu biliyorduk. Bu konuda İsrail'in nasıl saldıracağı konusunda muğlaklık olduğundan emindik. Çünkü kendisi, Başkan Biden, İsrail'e birçok talepte bulunmuştu. "Ne olur nükleere dokunma, ne olur petrol kuyularına dokunma. Netanyahu senin için neler yaptığımı biliyorsun. Sana en çok yardım eden Amerikan Başkanı bendim. Bunları unutma. Bu iki yere dokunma!" gibi kamuoyu önünde, kameralar önünde açıklamalarda bulunmuştu.

ABD İLE İSRAİL ANLAŞMAYA MI VARDI?

Hem geçtiğimiz hafta yaptıkları telefon görüşmesi, hem de dün Yahya Sinvar'ın öldürülmesinden sonra Netanyahu'yu tebrik etmesi. Bu hafta Amerikan Yüksek İrtifa Alan Savunma Bataryası'nın ve Amerikan askerlerinin İsrail'e ulaşması, yani ABD'nin bu noktada İsrail'le bir anlaşmaya vardığı gibi bir kanı oluşmuştu. Ve bununla birlikte Başkan Biden'ın açıklamasıyla biz şunu da görmüş oluyoruz. Artık İsrail'in İran'a yapacağı saldırı, hedefler ve zamanlaması belirlenmiş ve Amerikalılara aktarılmış durumda.

BIDEN'IN BAHANESİ KALMADI

En çok tartışılan şeylerden biri de şuydu. Mesela Lübnan'ın işgali, Nasrallah'ın öldürülmesi, Haniye'nin öldürülmesi. Amerika bunların hepsinde haberimiz yoktu, dahil değildik gibi açıklamalarda bulunmuştu. Ancak bu saldırıda, İran'a yapılacak saldırıda, biz asıl çekincelerinin, asıl endişelerinin yine karanlıkta bırakılma, Netanyahu tarafından bilgi verilmeme olduğunu biliyorduk. Bu flaş açıklamayla Biden'ın artık bir bahanesi kalmadı diyebiliriz. Çünkü İsrail gidip bu gece ya da yarın gece İran'ın petrol kuyularını vurursa artık Amerikan yönetimi biz bilmiyorduk diyemez. Tek diyebilecekleri, biz bunda anlaşmamıştık, burayı vurdular olabilir ama bu açıklama net ortaya koydu.

ABD'DEN 2. THAAD İSTENDİ

İsrail Basını'nın iddiasına göre, İsrail ABD'den İran saldırısı öncesi 2. THAAD'ı istedi. THAAD füze savunma sistemleri, İsrail'de atmosfer içinden ve dışından gelen balistik ve hipersonik füzeleri önlemek amacıyla devrede olacak.

Dünya ile dalga geçiyorlar! Biden: "İsrail'in ne zaman saldıracağını biliyorum ama söylemem" ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Fethullah Gülen öldü mü ölmedi mi? FETÖ elebaşının yeğeni açıkladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, terör örgütü elebaşının öldüğüne dair paylaşımlar sonrası görüntülü bir açıklama yaptı. Gülen'in ölmediği ortaya çıktı. Sosyal medyada "ne güzel sevinmiştik" şeklinde paylaşımlar geldi.