Dünya Kerem Aktürkoğlu'nun Filistin paylaşımını konuşuyor, herkes susarken o isyan etti, Portekiz gazetesi "Artık yeter" paylaşımını manşet yaptı

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nın dün X hesabından yaptığı Filistin paylaşımı milyonlara ulaşırken uluslararası destek gördü. Yeni takımı Benfica'daki performansıyla Portekiz'de manşetlerden inmeyen 25 yaşındaki yıldız bu kez paylaşımıyla manşet oldu. Record gazetesi Kerem'in "Artık yeter" sözlerini 1. sayfadan ilk haber olarak gördü.

A Milli Takım'ın Benficalı yıldızı Kerem Aktürkoğlu, İsrail'in Filistin'e saldırılarına sessiz kalamadığını belirterek, "Böyle bir dehşet karşısında her şey yolundaymışçasına hayatımıza devam etmek ne kadar mümkün? Bu katliam durmalı, çocuklar yaşamalı, aileler mutlu olmalı. Artık yeter" dedi. 

Filistin'de yaşanan insanlık dramına bir kez daha dikkati çeken yıldız isme uluslararası çapta destek geldi.

Kerem Aktürkoğlu'nun X hesabından dün Türkçe ve İngilizce yaptığı paylaşım, 8 milyondan fazla etkileşim alırken, 30 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı, 150 binden fazla beğeniyle 5 bine yakın yorum aldı.

Kerem Aktürkoğlu'nun açıklamasının yabancılar tarafından da destek görerek farklı dillerde yapılan yorumlarla paylaşıldığı görüldü.

Yabancı dillerde yapılan paylaşımlardaki yorumlar arasında, "Soykırıma karşı konuşan bazı futbolcular kadro dışı bırakıldı. Dolayısıyla Aktürkoğlu'nun açıklaması cesur. Soykırımın sona ermesi için savaşmaktan korkmamalıyız!" ifadeleri yer alırken, bir başka yorumda "Aktürkoğlu yetenekli bir oyuncu ama bugün onun aynı zamanda cesur olduğunu da keşfettik. İsrail'in Filistin ve Lübnan'a karşı savaşının sona ermesi ve Orta Doğu'da barış için çok güzel." notu düşüldü.

PORTEKİZ GAZETESİ MANŞET YAPTI

Portekiz'in ünlü spor gazetesi Record, Kerem'in paylaşımını manşete taşıdı. Record, milli futbolcunun açıklamalarını tam sayfa kullanarak, ona destek verdi.

Gazete, 25 yaşındaki futbolcunun fotoğrafının da yer aldığı ilk sayfada, "Katliam durdurulmalı" başlığını attı.

Dünya Kerem Aktürkoğlu'nun Filistin paylaşımını konuşuyor, herkes susarken o isyan etti, Portekiz gazetesi "Artık yeter" paylaşımını manşet yaptı

"ARTIK YETER" DEDİ! İŞTE O PAYLAŞIM

Kerem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmışt:

"Herkesin temkinli yaklaşılması gerektiğini söylediği bir konu olduğunun farkındayım, duyuyorum. Ama duyduklarım sadece onlar değil... Bir halkın çaresiz çığlığı; ölen çocukların, sivillerin maruz kaldığı katliam. Bazen evlerinde, bazen ibadet alanlarında, bazen de yardım bekledikleri hastanelerde... İsrail ile Filistin arasında tarih boyunca birçok şey yaşanmış olabilir ancak şu an gördüğüm, bir milletin yok edilmek üzere olması. Bunu biliyorum ve buna sessiz kalamıyorum. Yukarıda saydıklarımı kınamayacak kimse var mı? Böyle bir dehşet karşısında her şey yolundaymışçasına hayatımıza devam etmek ne kadar mümkün? Bu katliam durmalı, çocuklar yaşamalı, aileler mutlu olmalı... Artık yeter!"

Dünya Kerem Aktürkoğlu'nun Filistin paylaşımını konuşuyor, herkes susarken o isyan etti, Portekiz gazetesi "Artık yeter" paylaşımını manşet yaptı ile ilgili etiketler Kerem Aktürkoğlu Filistin Benfica Portekiz
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de pes dedirten magandalık! Kendisini durdurmaya çalışan polisi kaputta sürükledi...

İzmir Ödemiş'te 'dur' ihtarına uymayan bir sürücü, kendisine engel olmak isteyen polis memurunu aracının kaputunda sürükledi. Polis memurunu 300 metre sürükleyen sürücü ancak önü kesilerek durdurulabildi.