Dünya Kupası'nda Japonya nasıl tur atladı? Senegal sarı kart olayı nedir?

2018 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Senegal ile Kolombiya karşılaşırken, Japonya ile Polonya karşı karşıya geldi. H grubu maçları sonucunda Dünya Kupası'nda Japonya nasıl tur atladı? Senegal sarı kart olayı nedir? Fair Play puanı nedir? Dünya Kupası'nda günün gelişmelerini haberimizden öğrenebilirsiniz.

FIFA 2018 Dünya Kupası H Grubu'nda bugün iki karşılaşma yapıldı. Japonya ile Polonya, Senegal ile Kolombiya mücadele etti. Dünya Kupası'nda Japonya nasıl tur atladı? Senegal sarı kart olayı nedir? Fair Play puanı nedir? Dünya Kupası'nda bugün yaşanan gelişmeler haberimizde...

Dünya Kupası'nda Japonya nasıl tur atladı?  Senegal sarı kart olayı nedir?

2018 FIFA Dünya Kupası H Grubu'ndaki son maçlarında Japonya ile Polonya karşılaştı. Mücadeleyi Polonya 59. dakikada Jan Bednarek'in attığı golle 1-0 kazandı.

FAIR PLAY PUANI İLE ELENDİ
Senegal sarı kart olayı şöyle gelişti: Bu sonucun ardından H Grubu'nda Japonya ile Senegal'in hem puanları, hem de attıkları ve yedikleri gol sayıları aynı olunca fair play rakamlarına bakıldı. Senegal, Japonya'ya göre daha fazla sarı kart gördüğü için turnuvaya veda etti ve Japonya grubu ikinci sırada bitirerek bir üst tura yükseldi. Gruptaki üç maçı Senegal 6, Japonya 4 sarı kartla tamamladı.

Dünya Kupası'nda Japonya nasıl tur atladı?  Senegal sarı kart olayı nedir? - Resim : 2

JAPONYA - POLONYA MAÇI
Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda Japonya ile Polonya, Volgograd Arena Arena’da karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. 59. dakikada Jan Bednarek, Polonya’yı 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu. Polonya sahadan 3 puanla ayrılmasına rağmen son sırada yer aldı ve elendi. Japonya yenilmesine rağmen Senegal’in mağlup olmasıyla gruptan ikinci olarak çıktı.

Dünya Kupası'nda Japonya nasıl tur atladı?  Senegal sarı kart olayı nedir? - Resim : 3

SENEGAL - KOLOMBİYA MAÇI
Dünya Kupası H Grubu’nda Kolombiya, Senegal’i 1-0 mağlup ederek 6 puanla grubu lider tamamladı.

Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda Senegal ile Kolombiya, Samara Arena’da karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Oldukça çekişmeli geçen ikinci yarının 74. dakikasında Juan Quintero’nun pasında topla buluşan Yerry Mina, Kolombiya’yı 1-0 öne geçirdi. 90 dakika boyunca başka gol olmayınca Kolombiya sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 6’ya yükselten Jose Pekerman’ın öğrencileri gruptan lider olarak çıktı. 4 puanda kalan Senegal ise turnuvaya veda etti.

2018 Dünya Kupası'nı alan takımın kazanacağı para ödülü

2018 Dünya Kupası'nda 32 takım adeta bir serveti kasasına koyacak. Rusya'daki dev kupada 32 takımın her birine ekonomik bir getiri sağlanacak.

FIFA tarafından yapılacak ödemelerde, yayın, reklam, katılım, galibiyet ve mücadele primleri toplandığında ciddi bir maddi imkan sunulacak. Toplamda 400 milyon dolarlık bir pasta ortada duruyor.En büyük oranı yüzde 9.5'la şampiyon olan ülke alacak ve kasasına 38 milyon dolar koymuş olacak. Finale kalıp, 2. olan ülkeye de yüzde 7 ile 28 milyon dolar aktarılacak.
3. ülke yüzde 6 ile 24 milyon dolar, 4. ülke de yüzde 5.5 oranla 22 milyon dolar almaya hak kazanacak. 5. ile 9. ülkeler de belirlenip yüzde 16'lık dilim aktarılacak, 18 milyon dolardan toplam 64 milyon dolar dağıtılacak.

Ardından 9. ile 16. sıraları alan ülkelere de yüzde 24'lük bir dilim bırakılıp, 12 milyon dolardan toplamda 96 milyon dolar aktarılacak. 17 ila 32. sıradaki ülkeler kalan yüzde 32'lik dilimden takım başı 8 milyon dolar ve toplamda 128 milyon euro elde edecek. Bununla beraber, kulüp takımlarına da ülke milli takımlarına oyuncu göndermelerinden dolayı bir katkı sağlanacak ve toplamda 791 milyon dolar FIFA'nın kasasından çıkacak.

FIFA'nın kıtalara göre medya hakları dağıtımında ciddi bir gelir artışı dikkat çekti. 2010 ve 2014 Dünya Kupaları ile yapılan kıyasmalarda 2018'in 2010'a oranla yüzde 47.8'lik, 2014'e göre de yüzde 38.2'lik artırım yaşadığı aktarıldı.

Avrupa kıtasındaki ülkelerin medya hakları için 1.8 milyar dolar vermesi öne çıktı. Asya'dan 681 milyon dolar çıkarken, Kuzey Amerika'da 587 milyon dolar, Güney Amerika'da 450 milyon dolar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde 187 milyon dolar, Orta ve Güney Afrika'da 80 milyon dolar harcandı. Toplamda 3.066 milyar dolarlık bir rakama ulaşıldı.

2002 ile 2018 Dünya Kupaları arasında sponsorluk gelirleri dikkat çekti. 2018 Dünya Kupası'ndaki sponsorluk gelirlerinin 2014 yılından az olması ve bu sene azalması gözlerden kaçmadı. 2002'de Güney Kore- Japonya ev sahipliğinde 512 milyon dolarla başlayan bu serüven 2006'da Almanya'da 562 milyon dolarla artarken, 2010'da Güney Afrika'da 1.07 milyar dolarla yine yükseldi, 2014'te Brezilya'da ise zirve orana ulaşıp 1.6 milyar doları buldu. Bu sene Rusya'da ise 1.3 milyar dolarda kaldı.

Dünya Kupası'nda Japonya nasıl tur atladı? Senegal sarı kart olayı nedir? ile ilgili etiketler Japonya Senegal Dünya Kupası sarı kart olayı fair play puanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kerkük'te PKK'dan taşıma nüfus oyunu! Binlerce kaçak Kürt getirdiler...

Irak’ta 27 yıl aranın ardından ilk kez nüfus sayımı yapıldı. Genel nüfus sayımında usulsüzlük iddiaları gündeme bomba gibi düştü. PKK'nın Kerkük'ün demografik yapısını değiştirmek için Kerkük'e getirdiği binlerce kaçak Kürt'ün şehri terk ettiği görüntüler ortaya çıktı.