Dünyaca ünlü markalara iş yapıyordu! Dev tekstil şirketi konkordato ilan etti

Zara, LC Waikiki, Pierre Cardin gibi dünyaca ünlü markalara iş yapan Fİ Triko, konkordato ilan ettiğini duyurdu. Şirket’e üç ay geçici mühlet kararı verildi. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü markalara iş yapan Fİ Triko, konkordato ilan ettiğini duyurdu.

Dünyaca ünlü markalara iş yapıyordu! Dev tekstil şirketi konkordato ilan etti

LC Waikiki, Zara, Pierre Cardin gibi global markalarla çalışan şirket, etik denetimlere tabi tutuluyordu.Ancak, yaşanan ekonomik dalgalanmalar, firmanın finansal yükümlülüklerini yerine getirmesini zorlaştırdı. Konkordato süreci, bu zorlukları aşmak için atılan bir adım olarak belirtildi. Mahkeme tarafından konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşamayacağını incelemek üzere üç kişilik bir komiser heyeti atandı.

İstanbul’da 2018 yılından itibaren faaliyet gösteren Fİ Triko, 1500 m2’lik alanda üretim yapıyor. Alman üretimi STOLL HP makinelerde günlük ortalama 2.500 adet, aylık ise 70.000 adet üretim kapasitesine sahip.

Dünyaca ünlü markalara iş yapıyordu! Dev tekstil şirketi konkordato ilan etti ile ilgili etiketler ekonomi iflas Zara LC Waikiki
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.