Dünyada uçaksavar üretebilen beşinci ülke Türkiye oldu!

Türkiye, dünyada uçaksavar üretebilen 5. ülke oldu. Yerli ve milli imkanlarla Samsun Yurt Savunma (SYS) tarafından geliştirilen CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfek, CANiK’i ve Türkiye’yi sektörde bir üst lige çıkaracak. İşte CANiK İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Gençay Gençer'in açıklamaları...

Milli 12.7mm uçaksavar Türkiye’yi üst lige çıkaracak ve savunmasını güçlendirecek.

DÜNYADA BUNU ÜRETEBİLEN 5. ŞİRKET YERLİ VE MİLLİ 'CANİK' OLDU

CANiK markasıyla, dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS), “yerli ve milli uçaksavar” olarak tanımlanan CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfek üretimiyle Dünya’da uçaksavar üretimini yapan 5’inci şirket oldu. 

CANiK , üstün nitelikli tabanca üretiminden sonra, üstün nitelikli M2 QCB 12.7 mm uçaksavar üretimi ile hem yurt içinde hem de globalde yepyeni bir hikaye yazmaya başladı.

Uçaksavar olarak da adlandırılan CANiK M2 12.7 mm ağır makineli tüfek üretimi için uzun yıllardır devam eden Ar-Ge çalışmalarını, testleri ve yatırımlarını tamamlayan SYS, 2021’in ikinci çeyreğinde seri üretime geçti.

Türkiye’nin “yerli ve milli uçaksavarı” olarak bilinen CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğini üretmeleriyle, Dünya’da uçaksavar üretebilme yeteneğine sahip olan 5’inci şirket konumuna geldiklerini söyleyen CANiK İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Gençay Gençer, Ortadoğu ve Afrika’dan yoğun siparişler aldıklarının altını çiziyor.

CANiK-12.7mm

Yerli ve milli uçaksavarın Türk Silahlı Kuvvetleri’nde de savunma ve özel harekatta görev alan tüm unsurların içine yerleştirilerek her türlü atış destek görevi içerisinde kullanıldığını kaydeden Gençer, ürünüyle haklı şekilde gurur duyuyor.

'2018 yılı Ocak ayında imzalanan PMT 12.7 projesinin prototip imalatı, 2020 yılının ikinci yarısında yapıldı ve testleri gerçekleştirildi. 2021 yılı ikinci çeyreğinde ise seri üretime başlandı. 2018 yılından bu yana yapılan toplam Ar-Ge harcaması, testler dahil 6 milyon dolarken; makine yatırımı ile birlikte 12.5 milyon dolar oldu.

Bu proje için 10 kişilik Ar-Ge ekibimiz, tam zamanlı olarak 2 yıl boyunca ürünün tasarım çalışmalarını gerçekleştirdi. Ayrıca aynı paralelde 10 kişilik bir proses ve kalite ekibi de tasarımların endüstriyelleşmesi için çalışmalarını sürdürdü. Ar-Ge, kalite kontrol, kalite sistem, üretim planlama dışında satın alma, özel prosesler (ısıl işlem, kaplama), montaj birimlerinde, yerli ve milli uçaksavar için toplamda 80 kişilik ekip de 2 yıldır bu proje için mesai harcadı ve harcamaya devam ediyor.'

 

Kaynak: SavunmaSanayiST

GÜNÜN VİDEOSU

Palandöken’de çığ düşme anı böyle görüntülendi!

Erzurum Palandöken Dağı'nda yüksek irtifa kampı yapan Judo Milli Takımı Sultan Seki'si bölgesine tırmanırken çığ düştü. Çığ düşme anı kameraya böyle yansıdı.