E Bordro nasıl alınır?

e-Bordro nasıl sorgulanır? Devlet memurlarının maaş bordroları sadece e-Devlet üzerinden yayınlanmakta. Vatandaşlar, e-bordro sayfasına ulaşmak için e-Devlet sistemine, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapmak zorundalar. Ardından açılan sayfa üzerinden e-bordro görüntüleyebilir veya yazdırabilirler. Peki, e Bordro nasıl alınır? Zimmet sorgulamak için sitemizde linke bakabilirsiniz...

Vatandaşlarımız internet üzerinden e Bordro ile ilgili araştırmalar yapıyor. E-Bordro hizmetinden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 4/B'li sözleşmeli personeller ile 4/C'li geçici personeller yararlanamıyor. Ayrıca bu personeller haricinde farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar da e-Devlet üzerinden e-Bordro hizmetinden yararlanamıyor. Peki, e Bordro nasıl alınır? Zimmet sorgulamak için sitemizde linke bakabilirsiniz...

E_Bordro_nasAl_alAnAr_Zimmet_sorgulama_iAerik

E-BORDRO NASIL ALINIR?

Bilindiği üzere devlet memurlarının maaş bordroları yalnızca e-Devlet üzerinden yayınlanıyor. Haziran ayının bordrosu da erişime açıldı. Vatandaşlar, e-bordro sayfasına ulaşmak için e-Devlet sistemine, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapmak zorundalar. Ardından açılan sayfa üzerinden e-bordro görüntüleyebilri veya yazdırabilirler.

E-Bordro hizmetinden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 4/B'li sözleşmeli personeller ile 4/C'li geçici personeller yararlanamıyor. Ayrıca bu personeller haricinde farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar da e-Devlet üzerinden e-Bordro hizmetinden yararlanamıyor.

E-BORDRO ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ZİMMET SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET'TEKİ HİZMETLER NELERDİR?

İlk hizmete girdiği 2008 yılından bugüne birçok devlet ve kurum işlemini internet üzerinden sağlama olanağı sunan E-devlet ile şu hizmetlerden yararlanabilir, bilgi edinebilirsiniz;

1 - Adalet Bakanlığı- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama
2 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
- Gelir Testi Sonucu Sorgulama
- Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama
- Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama
3 - Başbakanlık
- BİMER Yeni Başvuru
- BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama
4 - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama
- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri
- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme

- IMEI Sorgulama
- IMEI Kaydet
- Numara Taşıma Sorgulama
5 - Doğal Afet Sigortaları Kurumu
- Poliçe Sorgulama
6 - Emniyet Genel Müdürlüğü
- Araç Sorgulama
- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
7 - Milli Eğitim Bakanlığı
- MEB Sınav Yeri Sorgulama

- MEB Sınav Sonuç Sorgulama
8 - Milli Savunma Bakanlığı
- Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
- ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu
- ASAL Celp Dönem Tercihi
9 - PTT
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama
10 - Sosyal Güvenlik Kurumu
- 4A Emekli Aylığı Kesintileri
- 4A Emekli Aylık Bilgisi
- 4A Emekli Ödeme Bilgileri
- 4B Borç Durumu
- 4B Emekli Aylığı Kesintileri
- 4B Aylık Bilgisi
- 4B Tescil Kaydı
- 4C Emekli Aylığı Kesintileri
- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi
- 4C Tescil Kaydı

E_Bordro_nasAl_alAnAr_Zimmet_sorgulamadsfasfda

E-DEVLET ŞİFRESİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

E-devlet'in son uygulaması alt-üst soy bilgisi öğrenme.

Vatandaşlarımız ise internet ortamında bu konuyla ilgili bilgi arıyor. Yukarıda, e-Devlet soy ağacı sorgulama ile ilgili detayları verilmişti. Alt üst soy bilgisi sorgulama nasıl yapılır, sorusunun cevabı da verilmiştir.

E-Devlet şifresi PTT aracılığı ile alındıktan sonra kesinlikle iptal edilememektedir. Vatandaşın T.C. Kimlik Numarası gibi (şifre değiştirme/güncelleme durumu olsa bile) ömür boyu kullanacağı bir bilgidir. Uzun süre sisteme giriş yapmaz veya giriş yapmamayı tercih etseniz bile şifreniz aktif olarak kalmaktadır, herhangi bir pasif duruma geçme veya hesabı dondurma işlemi olmamaktadır. E-Devlet şifrenizi unutur veya kaybederseniz tekrar PTT’ye gitmenize gerek yoktur, onun yerine E-Devlet resmi internet sayfası üzerinde bulunan Şifremi Unuttum sekmesi aracılığı ile şifrenizi yenileyebilir ve tekrar sisteme giriş sağlayabilirsiniz. Şifreyi yenilemek için ise sistemde kayıtlı cep telefonunuzun tanımlı olması gerekir ve kayıtlı telefon numarasına gelen kodu eşleştirmeniz gerekmektedir. E-Devlet sistemi vatandaşa/kullanıcıya güvenlik bağlamında 3 ayda bir şifre yenileme seçeneği önerir. Şifreyi değiştirip değiştirmeme ise tercihe bağlıdır. E-Devlet şifrenizi gizlilik ve güvenliğiniz için hiç kimse ile paylaşmamanız gerekmektedir. Herhangi bir kamu kurumu sizden işlemler için e-devlet şifrenizi istemeyeceği gibi, iş başvurusu sırasında da bu bilgi sizden asla istenmez, istenemez de. Böyle bir durum veya olay ile karşılaşır iseniz sorumlu kurum ile iletişime geçerek şikâyette bulunabilir yasal yolları takip edebilirsiniz. Unutmadan, e-devlet şifresi alım işlemi PTT kanalı aracılığı ile 2 TL ücret ödenerek temin edilmektedir.

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA NE ZAMAN AÇILACAK?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca çalışma yürütülüyor. Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. 'Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir' konusundaki çalışma sürüyor. En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız, sakin olmaları” dedi.

SOY AĞACI NEDİR?

Soy ağacı olarak bilinen, bir başka ismi de aile ağacı olan bu kavram, belirli bir kişinin soyundan olan tüm kişileri, ya da bilgilerine ulaşabildiği tüm akrabalarını gösteren bir çizelge türüdür. Kişiden büyüklerine ve atalarına doğru gidilen bu çizelge türünde, belirlenmiş kişi en altta olacak şekilde, tüm büyükleri ve büyüklerinin eşleri, onların çocukları, ailenin en büyükleri ve ataları yukarılarda olacak şekilde çizilmektedir. Bu görüntü de, dallanarak ilerlediği ve genişlediği için bir ağaca benzemektedir. Bu nedenle de, bu çizelgeye soy ağacı denilmektedir.

Eğer, belli bir kişinin soyundan gelenler araştırılmakta ise, bu sefer de belirlenmiş kişi çizelgenin tepesinde, kendinden sonra gelen nesiller ve tüm akrabaları ise dallanarak genişlemekte ve aşağılara doğru çizilmektedir. Bu ağaç tipinde de, üst bölüm dar, ancak alt bölüm oldukça geniştir.

Soy ağaçlarının genelinde, en eski nesiller yukarı bölümde ve bununla birlikte daha yeni nesiller de aşağılarda çizilerek gösterilmektedir. Yani, yukarıda anlatılan birinci tip soy ağacı, en yaygın olarak kullanılan soy ağacıdır. Ancak, temelde ayrılan bu tiplerin dışında, soy ağaçlarının kendi içinde bazı çeşitleri de vardır. Bu çeşitler, genellikle ihtiyaca ya da meraka göre ortaya çıkmıştır.

Örneğin, ailenin tüm üyeleri değil de, sadece aynı soy adını taşıyan aile fertlerinin olduğu soy ağaçları ortaya çıkartılabilmektedir. Yine benzer şekilde, bir hanedanın soy ağacı çıkartılırken, yalnızca büyük ve önemli rütbelere sahip sülale üyeleri soy ağacında kendine yer bulabilmektedir. Yani, ilk bahsedilen soy ağacı türleri, soy ağacının temeldeki farklılık çeşidine ve kağıt üzerindeki yayılma cinsine göre değişmekteyken, burada anlatılan türler tamamen içerik bakımından farklılık arz etmektedir.

Tarihteki en uzun soy ağacı ise, Çinli filozof ve eğitmen Konfüçyus'un soy ağacıdır. Söz konusu ağaç, toplam 80 nesil içermekte ve 2 milyon kişiyi barındırmaktadır. 1998 yılında, bu ağacı yeniden çizmek için çalışmalar başlatılmış, uluslararası nitelikte olan bu girişimde toplam 450 dal ele alınmak istenmiştir. Gelinen en son noktada, elde edilen son veriler ile birlikte, 2009 yılında Konfüçyus Soybilim Derleme Komitesi tarafından açıklanan çalışma çıktıları, ünlü filozofun 2560. doğum günü anısına yayımlanmıştır.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.