E-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet şifresiyle hangi işlemler yapılır?
E-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır? İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede corona virüsü tedbirleri kapsamında seyehat izin belgesi alınarak uçakla seyahat edilebileceği açıklandı. Bu seyahat belgesinin e-Devlet üzerinden alınabileceğinin açıklanmasının ardından, şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar, şifreleriyle e-Devlet kapısına hücum etti. Peki, e-Devlet nasıl kullanılır? E-Devlet'ye hangi işlemler yapılır? Detaylar haberimizde...
E-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır? Ülkemizde yaşanan coronavirüs salgını dolayısıyla vatandaşın devletle olan ilişkileri yeniden düzenleniyor. E-devlet, verdiği birçok hizmetle vatandaşı bilgisayarı başında işlerini halletmesine imkan veriyor. Peki E-devlet'te seyahat belgesi alınır? E-devlet'ten hangi belgeler alınır? Detaylar haberimizde...
Türkiye'de de corona virüsü nedeniyle çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda ulaşımda da tedbirler arttırıldı. İçişleri Bakanlığı, uçak ve otobüs seyahatlerinde gerekli şartları taşıyanların izin belgesi alınması ile seyahatlerini gerçekleştirebileceğini duyurdu. e-Devlet üzerinden alınabilen seyahat izin belgesini pdf olarak bilgisayarınıza indirmekte mümkün.
SEYAHAT İZİN BELGESİ KİMLERE VERİLECEK?
Geçtiğimiz gün yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:
"Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen,
Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar,
Özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde, kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar, "Seyahat İzin Kurullarından" seyahat izin belgesi alarak hava yolu ile seyahat edebilecek.
Seyahat izin belgesi talepleri, Seyahat İzin Kurullarınca gecikmeksizin değerlendirilerek yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde karara bağlanacak.
SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?
Seyahat izin belgesi başvurusu e-devlet kapısı üzerinden yapılabilecek.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Seyahat İzin belgesi başvurularının edevlet üzerinden yapılabileceği, başvurunun sonucunun da telefona kısa mesaj olarak iletileceği belirtildi.
E-DEVLET KAPISI NEDİR?
E-Devlet, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı sağlayan bir internet sitesidir. E-Devlet Kapısı'nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.
E-DEVLET ŞİFRESİ ALMAK İÇİN:
T.C kimliğiniz varsa eğer herhangi bir PTT şubesine başvurarak şifrenizi alabilirsiniz. Elinizdeki şifre ile hemen sisteme giriş yapabilirsiniz. Türk vatandaşı olan 15 yaşını doldurmuş her birey şifre alabilir. Verilen şifre kişinin kendisine özeldir. Ancak sisteme giriş yaptıktan sonra kendinizin belirleyeceği, belirli kriterlerden oluşan bir şifre kullanılacaktır.
NASIL KULLANILIR?
Kişisel bilgi ve işlemlerinize ulaşmak için T.C kimlik numaranız ile PTT den aldığınız şifre ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden anında giriş yapabilirsiniz.
ELEKTRONİK HİZMETLERDEN FAYDALANMAK İÇİN ÜCRET ÖDENİYOR MU?
Elektronik hizmetler (e-hizmetler) için kamu kurumları tarafından herhangi bir vergi, resim ve harç ödenmesi öngörülmemişse, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak e-hizmetler için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.
HANGİ HİZMETLERE ULAŞILIR?
Adalet Bakanlığı
- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama
Mahkemede davası olan vatandaşlar sonucu ve süreçlerini incelemek için dosya numarası girerek buradan davalarını kontrol edebilir. Adli sicil kaydı sorgulanır ve farklı kurumlara vermek için çıktısını alınabilir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama
- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri
- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme
- IMEI Kaydet
- IMEI Sorgulama
- Numara Taşıma Sorgulama
Bilgi Teknolojileri ve İletişim bölümünden adınıza kayıtlı numaraları öğrenebilirsiniz. Ayrıca IMEI sorgulayarak telefonunuzun kayıt bilgilerinize bakabilir, adınıza ait borç bilgilerini öğrenebilirsiniz.
Emniyet Genel Müdürlüğü
- Araç Sorgulama
- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
Adınıza ve plakanıza borç sorgusunu bu menü üzerinden yapabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu
- 4A Emekli Aylığı Kesintileri
- 4A Emekli Aylık Bilgisi
- 4A Emekli Ödeme Bilgileri
- 4B Borç Durumu
- 4B Emekli Aylığı Kesintileri
- 4B Aylık Bilgisi
- 4B Tescil Kaydı
- 4C Emekli Aylığı Kesintileri
- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi
- 4C Tescil Kaydı
SGK, SSK işlemlerinizi bu bölümden yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümünü alabilir, 4A-4B-4C olan bütün işlemlerinizi yapabilirsiniz.
E-Devlet üzerinden diğer hizmet veren kurumlar ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık, Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve PTT.