e-Nabız nedir? Nasıl üye olunur? e-Nabız şifresi nasıl alınır?

e-Nabız sistemine e-Devlet kapısı üzerinden giriş yapılabilecek. Her türlü sağlık kaydınızı 24 saat takip etmenize olanak sağlayan e-Nabız uygulaması 8 milyon kullanıcıya erişiyor.e-nabız uygulamasının nasıl kullanılacağı merakla araştrıılıyor. Peki e-Nabız nedir? e-Nabız şifresi nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

e-Nabız nedir? 24 saat her türlü sağlık kaydını takip edilmesini sağlayacak e-Nabız uygulamasına e-Devlet kapısı üzerinden giriş yapılabilecek. Gündemde konuşulan konular arasında e-Nabız uygulaması yer alıyor. Peki e-Nabız nedir? e-Nabız şifresi nasıl alınır? Nasıl üye olunur? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

e-Nabız nedir? Nasıl üye olunur? e-Nabız şifresi nasıl alınır?

E-NABIZ’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresini kullanarak veya E-İmza kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet girişine tıkladığınızda E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “Kullanım Şartlarını okudum, anladım ve kabul ediyorum” yazısının yanında bulunan kutucuğu tıklamanız gerekmektedir.

-Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir. Burada yaşadığınız ülke, il, boy ve kan grubu alanlarını doldurmanız gerekmektedir.

-Bu bölümde ilgili alanları doldurduktan sonra “Paylaşım Seçenekleri” alanında kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

-Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileri alanıdır. Burada sisteme cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

-Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-NABIZDA NELER YAPABİLİRİM

Bilgi Ekleme (Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık)

“Tansiyon”, “Şeker”, “Nabız” ve “Ağırlık” sekmelerine tıklayarak buraya eklediğiniz bilgilerinizi görebilir, “Ekle” sekmesiyle sisteme şeker, tansiyon, ağırlık, nabız bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

RANDEVU ALMA – RANDEVU TAKİP

Takviminizde randevularınızı ay, hafta ve gün bazında görüntüleyebilirsiniz . Randevu üzerine tıklayarak detaylarını görebilirsiniz. Randevu Al butonuna tıkayarak, MHRS’ye ayrıca giriş yapmadan ileriki tarihlere yeni muayene randevusu yapabilirsiniz. Böylece tek ekranda düzenli bir şekilde sağlık işlemlerinizi planlayabileceksiniz.

KİŞİSEL BİLGİLERİ PAYLAŞMA

Sağlık bilgilerinizi istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz. Bunun için sağlık bilginizi paylaşacağınız kişinin TC kimlik numarası ve cep telefonunu girerek bu kişiye sağlık bilgilerinize erişim izni tanırsınız.

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM

e-devlet şifresini unutmuş olan vatandaşımızın yapacağı öncelikli iş bulunduğu şehirdeki herhangibi bir PTT şubesine başvurmak olacaktır. Orada bulunan veznedara e-devlet şifremi unuttum diyerek bulunduğunuz durumu anlatmalısınız. Şifreyi ilk aldığınızda ödediğiniz 2 TL ücreti şifreyi unuttuğunuz zaman 4 TL olarak ücretlendirilecektir. Ücret ödendikten sonra yeni şifreniz kimliğinize tanımlanacaktır. Sürekli olarak aynı durumla karşılaşmamak için şifrenizi not etmenizi tavsiye ederiz. Şifre unutma işlemi ücreti 10 TL’ye kadar yükselebilmektedir

E DEVLET ŞİFRESİNİ KİMLER ALABİLİR?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.

E-DEVLET

e-Devlet Kapısı, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan büyük bir internet sitesidir. Kapı'nın amacı kamu hizmetlerini, vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

Kurulum ve İşletme
e-Devlet Kapısı'nın kurulması, işletilmesi ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu 20/4/2006 tarihli ve 26145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 24/3/2006 tarihli ve 2006/10316 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Cumhurbaşkanlığı adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkisine verilmiştir. Anılan Bakanlar Kurulu kararı ve 10/08/2006 tarih ve 26255 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 2006/22 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereği, kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, ortak bir platformda ve vatandaş odaklı sunumu için iş süreçlerinin gözden geçirilmesi, içerik yönetimi, entegrasyon ile ilgili standartlar ve gerekli hukuki düzenlemeler konusundaki çalışmalar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın koordinasyonunda ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının etkin katılımıyla Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir.


E DEVLET'E YENİ HİZMET EKLENDİ

e-Devlet Kapısı üzerinden alınan hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uzun süredir yararlandığı ve önemli verilerine kolayca ulaşabildiği e-Devlet “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi” hizmeti içeriği ve kapsamı genişletti.

Sanal devlet kapısı giriş işlemlerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemi giriş işlemlerinde vatandaşlar tarafından genel olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ giriş yöntemi tercih ediliyor. Herhangi bir PTT şubesinden daha pratik bir şekilde alınabilen e-Devlet şifresi aynı zamanda da istendiği zaman kişisel bir şifre ile değiştirilebiliyor. E-Devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlar çeşitli kamu kurumlarının hizmetlerini kullanamıyor. Bu kamu hizmetlerinin başında da özellikle online adres değişikliği geliyor. Vatandaşların e-Devlet adres değişikliği işlemleri başta olmak üzere bazı kamu hizmetlerini yapabilmeleri için sisteme e-Devlet şifresi ile giriş yönteminden daha yüksek güvenlik özelliklerine sahip olan bir giriş yöntemi kullanarak giriş yapmaları gerekiyor.

Bu neden ile de vatandaşlar e-Devlet’e giriş yöntemleri arasında bulunan ve GSM operatörlerine yaptıkları başvurular ile satın alabildikleri mobil şifre ile giriş yöntemini veya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onaylı Elektronik Sertifika Sağlayıcıları aracılığı ile elektronik imza alarak sisteme giriş yapıyor. E-Devlet sistemine giriş işlemlerinde kullanılan mobil imza ve elektronik imza kişinin ıslak imzasının sanal platformda kullanılabilmesine yardımcı olurken mobil imza ıslak imza yerine GSM operatörlerinden alacakları özel şifre kullanılırken aynı zamanda da elektronik imza ise ıslak imza dijital platformda yasal geçerliliği olacak şekilde aktarılarak kullanılabiliyor. Bu giriş yöntemleri ile sanal devlet kapısı sistemine giriş yapılarak kamu kurumlarının yüksek güvenlik önceliği gerektirmekte olan işlemlerini dahi kolay bir şekilde dijital platform üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olunuyor ki bu gibi özellikleri son dönemlerde oldukça yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor.

e-Nabız nedir? Nasıl üye olunur? e-Nabız şifresi nasıl alınır? ile ilgili etiketler e-Nabız nedir şifresi nasıl alınır nasıl üye olunur
GÜNÜN VİDEOSU

CHP'li Meclis üyesi Nadir Bayram'dan gazeteciye tekme tokat dayak! Kafasında içki şişesi kırdı...

Burhaniye Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Nadir Bayram, belediyeye ait bir restoranda gazeteci Hakan Sataroğlu'nu feci şekilde darp etti. Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Sataroğlu açıklama yaparak "Burnumda bir çatlak olmuş. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.