Ece Temelkuran'dan Türkiye'ye çirkin yakıştırma!

Yaklaşık bir senedir Hırvatistan'da yaşayan gazeteci Ece Temelkuran Türkiye'nin gün geçtikçe Lübnan'a benzediğini söyledi.

Türkiye'den başka ülkelere taşınmalar hakkında "Bu bir tür Beyaz Türk folkloru haline geldi" yorumunu yapan Temelkuran, ülkesini Lübnan'a benzetti.

TÜRKİYE LÜBNANLAŞTI

Türkiye'nin günden güne Lübnanlaştığını savunan Ece Temelkuran, ülkede herkesin kendini yorgun hissettiğini söyledi.

ORTADOĞU ATMOSFERİ

Hürriyet'e konuşan yazar Temelkuran, ülkesiyle ilgili şu kötülemeleri yaptı:

"Türkiye'de yaşayınca dünyada yaşamıyorsun aslında. Lübnan'da da öyledir mesela. Orada yaşayınca da dünyada yaşamazsın; Lübnan'da yaşarsın. O kadar çok şey gelişir ki, dünya meseleleriyle ilgilenecek ne zamanın ne de enerjin kalır. Türkiye de bu hale geldi. Lübnanlaştı. Türkiye'de o kadar çok şey oluyor ki senin bir şey üretmene gerek kalmıyor ve Ortadoğu'nun o aldatıcı atmosferine girmiş oluyorsun. Hiçbir şey yapmadan birçok şey yapmış gibi hissediyorsun... Sürekli yorgun hissediyorsun."

ecetemelkuran-arakatsanat-e1500716155816

ECE TEMELKURAN KİMDİR?

1973 yılında İzmir'de doğdu. Bornova Anadolu Lisesi'ni 1991'de, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1995'te bitirdi. İlk yazıları Patika dergisinde yayınlandı. 1993'te Cumhuriyet'te gazeteciliğe başladı. Kadın hareketi, siyasi tutuklu ve hükümlüler, Güneydoğu sorunu üzerine çalıştı; röportajlar yaptı. Bütün Kadınların Kafası Karışıktır adlı kitabı 1996'da yayınlandı. Aynı yıl Alman hükümeti tarafından yılın gazetecisi seçildi ve Almanya'da kadın hareketi üzerine bir araştırma yaptı.

1997 yılında "Oğlum Kızım Devletim-Evlerden Sokaklara Tutuklu Anneleri" adlı araştırma kitabı yayınlandı. Ardından avukatlık ruhsatnamesini aldı ve bu mesleği "henüz" hiç icra etmedi. Cumhuriyet Dergi için yaptığı "Bekaret Testi Suçtur" adlı yazısıyla Tabipler Odası Yılın Araştırma Yazısı ödülünü aldı.

Yurtiçinde ve dışında çeşitli dergilerde yazılar yazdı, CNN Türk'te muhabirlik yaptı. Daha sonra şiir metin türündeki "İç Kitabı" (Everest, 2002) yayınlandı. Eylül 2002'de şiir metin türündeki üçüncü kitabı Kıyı Kitabı'nı yazdı.

Milliyet'teki köşe yazıları sebebiyle BAL Vakfı tarafından "Beyaz Yorum" ödülüne layık görüldü. Dünya Sosyal Forum sürecini izlemek için 2003'te Brezilya'ya, 2004'te Hindistan'a gitti. Arjantin'de ekonomik krizden sonra oluşan halk hareketini inceledi. Bu harekete ilişkin yazıları "Buenos Aires'te Son Tango" adı altında yazı dizisi olarak Milliyet'te yayınlandı.

Savaş karşıtı yazıları sebebiyle Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden "Barış Kalemi" ödülünü aldı. Temelkuran, bir suikaste kurban giden Uğur Mumcu ve CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkan Yardımcısı Güldal Mumcu’nun oğulları, Sorbon Üniversitesi’nde hukuk doktorası yapan Özgür Mumcu ile 2007 yılında ile evlendi.

Yazar Venezüela'daki sosyalist devrimi incelemiş ve üzerine 2006 Ocak ayında "Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita" kitabını yazmıştır. Aynı zamanda, Ermeniler ve Türkler arasındaki ilişkiyi "Ağrı'nın Derinliği" adlı kitabında yazmıştır.

Ece Temelkuran'dan Türkiye'ye çirkin yakıştırma! ile ilgili etiketler Uğur Mumcu Milliyet Türkiye Lübnan ece temelkuran
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.