Edin Dzeko fırtına gibi esti, Türk futbol tarihine geçti!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Lugano'yu 4-3 mağlup ederek rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti. Karşılaşmada 3 gol atarak hat-trick yapan Edin Dzeko, Türk futbol tarihine geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Lugano'yu 4-3 mağlup ederek rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

Karşılaşmada 3 gol atarak hat-trick yapan Edin Dzeko, Türk futbol tarihine geçti.

Sarı-Lacivertlilerin bu sezon ilk resmi golüne 45+1. dakikada (P) imza atan Dzeko, 46. dakikada takımını 2-1 öne geçirirken, 67. dakikada bir kez daha gol sevinci yaşadı.

Edin Dzeko bu performasıyla (38 yaş 128 gün), Shabani Nonda'yı (32 yaş, 2009'da Galatasaray formasıyla) geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde bir Türk takımı formasıyla hat-trick yapan en yaşlı isim oldu.

 

 

Edin Dzeko fırtına gibi esti, Türk futbol tarihine geçti! ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi Edin Dzeko
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.