Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı, neden istifa etti?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifası, parti içi tartışmaların odağında yer alıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ABD ziyaretinin ardından Edirne Milletvekili Ediz Ün'ü Ankara'ya çağırması sonrasında Ün'ün istifası bir çok soruyu beraberinde getirdi. Peki, Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı, neden istifa etti? İşte, Ediz Ün kim olduğuna dair merak edilenler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifası, parti içinde önemli tartışmalara yol açtı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ABD dönüşü, Ediz Ün'ü Ankara'ya davet etmesinin ardından gelen bu istifa, birçok soru işaretine neden oldu. Peki, Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu ve istifasının arkasındaki sebepler nelerdir? İşte, Ediz Ün hakkında merak edilen tüm detaylar!

Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı, neden istifa etti?

EDİZ ÜN KİMDİR?

1976 yılında Edirne'de doğan Ediz Ün, ilk, orta ve lise eğitimini de burada tamamladı. 2000 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Meslek hayatında tarım ve sağlık sektörlerinde yöneticilik yapan Ün, sonrasında sigorta acenteliği ve tarım alanlarında çalışmaya devam etti. Siyasi kariyerine ise genç yaşta, 18 yaşında CHP’ye üye olarak adım attı.

2008-2015 yılları arasında CHP Edirne İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın danışmanlığını yaptı ve Edirne Belediye Başkanlığı Baş Danışmanı olarak görev aldı. 2023 genel seçimlerinde ise Edirne'den milletvekili seçildi ve Çevre Komisyonu'nda yer aldı.

EDİZ ÜN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Son dönemde Edirne'de, Ediz Ün’e ait olduğu iddia edilen bir araçta çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatının ele geçirilmesi, Ün’ün siyasi kariyerini zora soktu. Bu olay sonrası Ün, suç duyurusunda bulunacağını açıklasa da, parti içi tepkiler istifa taleplerini gündeme getirdi. Olayın yankıları sürerken, CHP'nin bu duruma nasıl bir çözüm bulacağı merak ediliyor.

Ediz Ün kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı, neden istifa etti? ile ilgili etiketler Ediz Ün
GÜNÜN VİDEOSU

Ünlü salça markasının tesisinden skandal görüntü! Tarım Bakanlığı faaliyetlerini askıya aldı

Ünlü bir salça markasının tesisinde domates sevkiyatı yapan kişi salça olmak üzere bekleyen domateslerin halini videoya çekip sosyal medyada paylaştı. Tesisteki ölü farenin de görüldüğü görüntü gündem oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü hemen harekete geçti.