Efsanevi heavy metal grubu Budgie'nin yıldızı Burke Shelley öldü

Galli efsanevi heavy metal grubu Budgie’nin vokalist ve basçısı Burke Shelley 71 yaşında yaşamını yitirdi. Shelley’nin ölüm haberi kızı Ela tarafından sosyal medyadan duyuruldu.

1967'de Cardiff, Galler'de Hills Contemporary Grass adı altında kurulan ve 1968'de birkaç konser verdikten sonra adını Budgie olarak değiştiren grubun yıldızı Burke Shelley'den acı haber geldi. Shelley'in dün akşam uykusunda öldüğü bildirildi.

Efsanevi heavy metal grubu Budgie'nin yıldızı Burke Shelley öldü


BUDGİE HAKKINDA

Shelley’in bir süredir aort anevrizma ve Stickler sendromu ile mücadele ettiği belirtildi. Ünlü sanatçı Tony Bourge ve Ray Phillips ile Budgie grubunu 1967’de Cardiff’te kurmuştu.

Kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri ve sonrasındaki “Squawk” ve “Never Turn Your Back On a Friend” ile yetmişlerde büyük başarı kazanan grup, bazı eleman değişiklikleri ile 7 albüm daha yaptıktan sonra seksenlerde dağıldı.

Efsanevi heavy metal grubu Budgie'nin yıldızı Burke Shelley öldü - Resim : 2

Grup dağıldıktan sonra "Crash Course In Brain Surgery" ve "Breadfan" isimli parçaların Metallica, “I can’t See My Feeling”in ise Iron Maiden tarafından cover edilmesi, grubun gündemde kalmasını sağladı.

Grup, tek orijinal üyesi Shelly ile 2006’da son albümleri “You’re All Living in Cuckooland”ı çıkardı.

Efsanevi heavy metal grubu Budgie'nin yıldızı Burke Shelley öldü ile ilgili etiketler Budgie Burke Shelley
GÜNÜN VİDEOSU

Discord'da küçük kıza şantaj ve tehdit iddiası! Bakanlıktan açıklama geldi: Video kurgu çıktı!

Discord'da kendisine zorla şiddet uygulatıldığı ve cinsel içerikli görüntülerinin ailesine yollanmakla tehdit edildiğine dair paylaşım yapan kızın videosunun kurgu olduğu ortaya çıktı. Videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı olayın iç yüzünü açıkladı.